Yritys

Yritys & historia

Designia vuodesta 1946

Elämää kestävien tavaroiden ei tarvitse olla ikävän näköisiä, eikä kokeilevien tai leikkimielisten sisustusideoiden epäkäytännöllisiä.

Skannossa yhdistyvät perheyrityksen arvot ja kansainvälisen designmaailman seikkailunhaluisuus. Vuodesta 1946 yrityksemme on paikallistanut eri aikakausien innovatiivisimmat trendit, luonut sillan kansainvälisen ja suomalaisen muotoilun välillä ja tuonut uudet, suuntaa näyttävät suunnittelijat maailman arvostetuimpien design-nimien rinnalle.

Vaikka Skannossa olemmekin jo kolmessa sukupolvessa tuoneet korkealaatuisia, uusia tyylejä edustavia mallistoja suomalaisen yleisön tietoisuuteen, uskomme samalla, että paras design voi sekä saumattomasti soveltua osaksi kuluttajan omaa tarinaa että herättää hänen mielikuvituksensa. Valikoimassamme yhdistyy luotettava ajattomuus, radikaalit ideat ja rohkeus yhdistellä eri vaikutteita yksilöllisiin tarpeisiin —samat arvot, jotka ovat luotsanneet toimintaamme yli kuudenkymmenen vuoden ajan. Elämää kestävien tavaroiden ei tarvitse olla ikävän näköisiä, eikä kokeilevien tai leikkimielisten sisustusideoiden epäkäytännöllisiä. Pyrimme herättämään asiakkaissamme rohkeuden yhdistellä uutta vanhaan omien mielikuvien mukaisesti sekä tarjoamaan heille tuotteita, jotka paranevat vuosien käytössä.

002

Skanno on sisustanut lukemattomia kohteita. Yllä Neste Oyj:n pääkonttori. Alla kuva yksityiskodista.

Repo2-edit

1. Traditio

Vuosikymmenien kokemus on luonut vahvat perusteet toiminnallemme. Yli puolen vuosisadan ajan perheyrityksemme on tuonut parasta kansainvälistä designia suomalaisten kuluttajien tietoisuuteen. Olemme aina pyrkineet erottumaan muista alan yrityksistä paikallistamalla rohkeita uusia suunnittelijakykyjä ja muuntautumalla ennakkoluulottomasti yhteiskunnan virtausten mukaan.

2. Laatu

Emme koskaan tingi laadusta, sillä tuotteemme on suunniteltu kulkemaan sukupolvesta toiseen. Niiden tulee löytää paikkansa eri tiloissa ja muuttuvien trendien katveessa, joten pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme tuotteita, jotka ovat sekä esteettisesti muuntautumiskykyisiä että pitkäikäisiä. Palvelemme laatutietoista asiakaskuntaa ja pyrimme jatkuvasti ylittämään heidän odotuksensa kestävän ja kauniin designin suhteen.

3. Innovatiivisuus

Olemme alusta saakka olleet ylpeitä siitä luovasta rohkeudesta, jota valikoimamme edustaa ja johon pyrimme myös liiketoiminnassamme. Eri aikakausien olemuksen kiteyttäminen vaatii uteliaisuutta ja pelottomuutta. Pyrimme määrittelemään nykyhetken visuaalisen ilmeen ja nautimme tästä jatkuvasta prosessista. Tuomme jatkuvasti uusia elementtejä huonekalumallistoomme, joka palvelee sekä yksityis- että toimistotilojen muuttuvia tarpeita. Samalla kun markkinoille tulee uusia muotoiluratkaisuja ja teknologioita, sisällytämme ne mallistoihimme ja palveluihimme. Tiennäyttäjänä toimiminen on Skannolle tärkeä prioriteetti.

02

Nykyisin Skanno edustaa Suomessa lukuisia maailmalla tunnettuja ja arvostettuja huippubrändejä. Kuvassa B&B Italian Grande Papilio.

4. Vastuullisuus

Pyrimme mallistoissamme korostamaan muuntautumiskykyistä designia alati muuttuvassa maailmassa. Skannoa onkin useaan otteeseen kuvailtu sanalla “kameleontti”. Samalla kun trendit, maut ja elämäntavat ympärillämme muuttuvat, pyrimme säilyttämään sen saman yhteiskunnallisen varteenotettavuuden, jonka olemme vuosien saatossa luoneet. Voidaksemme tarjota tuotteita jotka siirtyvät perintönä sukupolvesta toiseen, käytämme tuotteissamme ainoastaan kaikkein laadukkaimpia materiaaleja.

Se, että brändimme on jo pitkään yhdistetty luksukseen tuo mukanaan myös sosiaalista vastuuta. Maailmanlaajuiset tulo- ja hyvinvointierot ovat yhä suurempia ja menestyvien yritysten on osattava käyttää näkyvyyttään yhteiskunnallisen hyvän edesauttamiseen. Teemme yhteistyötä Naisten Pankin kanssa, jonka missio on tukea naisten yrittäjyyttä kehitysmaissa www.naistenpankki.fi

5. Ratkaisujen tarjoaminen

Jokaisella huonekalulla tulisi olla paitsi käyttötarkoitus, myös paikka maailman design-kartalla. Siksi emme ainoastaan tarjoa asiakkaillemme huonekaluja, vaan kehitämme myös innovatiivisia sisustusratkaisuja tiloihin, joissa asiakkaamme viettävät elämänsä. Custom- ratkaisuja tarjoavan suunnittelupalvelumme kautta voimme keskittyä asiakkaan yksilöllisiin näkemyksiin ja tilankäytöllisiin toiveisiin.

Kameleontin aika

Skanno läpi vuosikymmenten

1946
Marraskuussa Per-Olof Wahlberg kumppaneineen perustaa Oy Skanno Ab:n. Yritys myy säilytyskalusteita julkisiin tiloihin. Nimensä Skanno sai kaupparekisterin tiskillä, kun aiottu nimi (jota kukaan ei enää muista) oli jo varattu. Kymmenen vuotta myöhemmin hänen vaimostaan Susanne Wahlbergista tulee Skannon toimitusjohtaja.
1946
1951
Libri, ensimmäinen koottava hylly, saa pronssimitalin Pariisin keksintömessuilla.
1954
Skanno muuttaa Helsingin ydinkeskustaan Aleksanterinkadulle. Mallisto laajenee myös kodin kalusteisiin, mattoihin ja tekstiileihin. Kuvassa Skannon työtuoleja ja Lars-Gunnar Nordströmin suunnittelemaa graafista ilmettä.
pystykuvat
1966
Torsten Laakson suunnittelema Kameleontti-sohva tulee markkinoille. Kameleontti oli ensimmäinen sohva, jonka verhoilu oli kokonaan irrotettava. Ajatus siitä, että sohva voi vaihtaa väriä kuin kameleontti oli mullistava.
Kameleontti
1970
Skannon oma tehdas valmistuu Kirkkonummen Masalaan. Sittemmin omien mallien valmistus on siirtynyt alihankkijoille. Kuvassa toimitusjohtaja Susanne Wahlberg.
skanno-tehdas
1986
Skannoa 32 vuotta johtanut Susanne Wahlberg siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi. Uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetään hänen tyttärensä Barbara Roos.
1997
Teollisuustaiteen liitto Ornamo myöntää Skannolle Ornamon Pallon ansiokkaasta työstä muotoilun alalla.
ornamo-pallo
2003
Barbara Roos saa ensimmäisenä suomalaisena arvostetun Veuve Clicquot –palkinnon, ”Business Woman of the Year”.
2006
Skanno avaa ison konseptimyymälän Salmisaarentaloon.
2010
Skanno palaa keskustaan Mannerheimintielle. Paluuta on juhlistamassa yli 900 kutsuvierasta.
2011
Hillevi Sepposen vuonna 1956 suunnittelema Bomba-nojatuoli palaa tuotantoon ja Skanno Collection täydentyy Petra Lasseniuksen suunnittelemalla Maia-sohvalla. Skanno aloittaa yhteistyön maineikkaan B&B Italian kanssa.
01