Sormenpäillä kosketeltavia pintoja ja materiaaleja.

Kauneus on yhtä aikaa tapahtuma ja havainto, löytöretki muotoihin ja kaariin, ideoihin ja yksityiskohtiin.

Materiaalit

Valikoimamme koostuu isosta kirjosta laadukkaita materiaaleja ja monet tuotteet ovat muunneltavissa juuri sinun käyttöösi ja ympäristöösi sopivaksi lukuisien kankaiden, nahkojen, viimeistelyjen ja värien joukosta. Kaikki tarkat tuotekohtaiset tiedot ja soveltuvuudet, sekä materiaalien ja värien mallikappaleet ovat nähtävissä, tunnusteltavissa ja lainattavissa kotisovitukseen liikkeessämme. Sisustussuunnittelijamme auttavat sinua käyttöösi ja sisustukseesi sopivan materiaalin valinnassa asioidessasi Skannolla.

Valikoimastamme löytyvät materiaalit jaotellaan koviin ja pehmeisiin materiaaleihin. Muun muassa pöydissä, hyllyissä ja kaapeissa käytettävien kovien materiaalien kirjo on laaja; puu, metalli, lasi, lakatut ja maalatut pinnat, keraaminen kivi, marmori, Corian. Kaikkiin näihin on olemassa materiaalista riippuen useita alalajeja sekä brändikohtaisia variaatioita ja viimeistelyjä. Pehmeät materiaalit ovat käytössä matoissa, verhoissa, sekä sohvien ja tuolien verhoiluissa. Pehmeät materiaalit jaotellaan luonnonmateriaaleihin (villa, puuvilla, pellava, viskoosi, silkki) ja tekokuituihin (mm. polyesteri).

Verho- ja verhoilumateriaalit

Voit valita värin ja verhoilumateriaalin kymmenistä tai jopa sadoista vaihtoehdoistamme – tuotteen valmistajan omista verhoilumallistoista tai edustamiemme tekstiilibrändien kokoelmista. Voimme myös testauttaa oman kankaasi soveltuvuuden lähes kaikkiin brändiemme kalusteisiin. Voit lisäksi tilata kauttamme verho- ja verhoilukankaita metritavarana edustamiltamme tekstiilibrändeiltä, ja halutessasi saat hoidettua myös verho-ompelun ja -ripustuksen kauttamme.

Edustamamme nahka- ja tekstiilibrändit

Sopivin vaihtoehto verhoiluun?

Kankaan valinnalla on suuri merkitys kalusteidemme lopputulokseen sekä pitkäikäisyyteen. Sopivimman päällismateriaalin valinnassa on sen vuoksi hyvä miettiä käyttökohdetta (koti vai julkitila), kalusteen sijaintia tilassa ja mahdollista altistumista auringolle (suora vai epäsuora auringonvalo), kankaalta vaadittavaa kulutuksenkestoa (lemmikit, lapset) ja helppohoitoisuutta puhdistuksen kannalta (vesipesu vai kemiallinen pesu). Ulkoisten asioiden ohella myös kankaan koostumus ja tuntu saattavat vaikuttaa parhaimman vaihtoehdon löytymiselle (keinokuitu vs. luonnonkuitu).

Eurooppalaisen standardin mukaan kankaiden kulutuksenkesto määritellään Martindale-menetelmällä. Esimerkiksi kangasvalmistaja Lauritzon´s on jakanut kankaansa kolmeen kestävyysluokkaan, joita myös Skanno noudattaa sopivimman vaihtoehdon varmistamiseksi:

Perusvaatimus = vähintään 15 000 martindalea
Korkea vaatimus = vähintään 25 000 martindalea
Erittäin korkea vaatimus = vähintään 50 000 martindalea (julkitilojen kalusteet)