Materiaalien hoito-ohjeita sinulle.

Kun valitset Skannon, valitset designia, joka on tehty kestämään aikaa. Oikein huollettuna valikoimamme kalusteet kestävät käytössä sukupolvelta toiselle.

Täältä löydät yleiset hoito-ohjeet valikoimamme sisäkäyttöön tarkoitetuille kalusteille, koville ja pehmeille materiaaleille. Tarkat tuotekohtaiset ohjeet huonekalusi hoitoon ja huoltoon saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme, autamme mielellämme.

Kovat materiaalit

Metallit

Poista pöly kuivalla tai kostealla, puhtaalla ja pehmeällä liinalla. Kiinnitä erityistä huomiota liinan pehmeään kuituun ja hellävaraiseen pyyhintätapaan välttyäksesi naarmuilta. Vältä puhdistustuotteita, jotka sisältävät asetonia, ammoniakkia, klooria tai muita vahvoja syövyttäviä aineita.

Puu ja puuviilu

Poista pöly kuivalla tai kostealla, puhtaalla ja pehmeällä liinalla. Kiinnitä erityistä huomiota liinan pehmeään kuituun ja hellävaraiseen pyyhintätapaan välttyäksesi naarmuilta. Suosittelemme käyttämään puupinnoille tarkoitettuja puhdistusaineita, vältä puhdistustuotteita, jotka sisältävät asetonia, ammoniakkia, klooria tai muita vahvoja syövyttäviä aineita. Muista, että suora auringonpaiste voi vaikuttaa puupintojen ja lakkauksen väriin.

Lakatut ja maalatut pinnat

Poista pöly kuivalla tai kostealla, puhtaalla ja pehmeällä liinalla. Kiinnitä erityistä huomiota liinan pehmeään kuituun ja hellävaraiseen pyyhintätapaan välttyäksesi naarmuilta. Vältä puhdistustuotteita, jotka sisältävät asetonia, ammoniakkia, klooria tai muita vahvoja syövyttäviä aineita.

Marmori

Poista pöly puhtaalla, pehmeällä liinalla. Mahdolliset neste- tai rasvatahrat on poistettava käsittelemättömältä marmoripinnalta välittömästi imukykyisellä pehmeällä liinalla, jonka jälkeen koko marmoripinta pyyhitään haaleassa vedessä kevyesti kostutetulla liinalla. Huolehdi, että liina on riittävän pehmeä ja pyyhintätapa hellävarainen välttyäksesi pinnan naarmuuntumiselta. Vältä puhdistustuotteita, jotka sisältävät asetonia, ammoniakkia, klooria tai muita vahvoja syövyttäviä aineita. Vältä myös huonekalujen kiillotusaineita, jotka voivat pysyvästi vaurioittaa marmorin pintaa. Huomioithan, että marmori on aito luonnonmukainen materiaali, jonka tunnistettavat piirteet ovat aina yksilöllisiä; niin marmorin värissä kuin pinnan kuvioinnissa saattaa saman tuotteen kohdalla olla eroavaisuuksia, mikä on täysin normaalia.

Lasi

Poista pöly puhtaalla, pehmeällä liinalla. Lasipinnat puhdistetaan tahroista joko veteen laimennetulla alkoholilla tai materiaalille tarkoitetulla lasinpuhdistusaineella. Puhdistuksen jälkeen pinnat pyyhitään kertaalleen kuivalla, pehmeänukkaisella liinalla. Vältä puhdistustuotteita, jotka sisältävät asetonia, ammoniakkia, klooria tai muita vahvoja syövyttäviä aineita. Vältä myös huonekalujen kiillotusaineita, jotka voivat pysyvästi vaurioittaa lasin pintaa.

Keraaminen kivi

Keraamiset materiaalit ovat kokonaan luonnonmukaisista materiaaleista valmistettuja. Päivittäiseen puhdistukseen suositellaan talouspaperia tai pehmeänukkaista liinaa (esim. mikrokuitupyyhettä), lämmintä vettä, sekä tarvittaessa mietoa pesuainetta. Puhdistuksessa on vältettävä voimakkaasti happamia tai valkaisuainetta sisältäviä pesuaineita. Pinttyneiden tahrojen poistamiseen voidaan käyttää keraamisen pinnan puhdistamiseen tarkoitettuja puhdistus- ja hoitoaineita. Tahranpoiston jälkeen pinnat pyyhitään kertaalleen vedellä ja miedolla pesuaineella. Keraamiset tasot kestävät hyvin kuumuutta ja naarmuuntumista, mutta suosituksena on kuitenkin muunmuassa käyttää tason päällä leikkuulautaa ja vältettävä painavien esineiden putoamista ja kovia iskuja.

Cristalplant®

Cristalplant® on erittäin laadukas komposiittimateriaali, joka säilyttää kauneutensa pitkään. Päivittäiseen puhdistukseen voidaan käyttää laimennettua saippuavettä/yleispesuainetta ja liinaa/pesusientä, jotka usein riittävät poistamaan tavallisimmat tahrat. Pienet pintaan syntyneet virheet voidaan korjata erittäin hienolla hiomapaperilla ja viimeistellä hellävaraisesti saippuaveteen kostutetulla pesusienellä. Vältä käyttämästä voimakkaasti syövyttäviä puhdistusaineita ja kemikaaleja, jotka sisältävät esimerkiksi asetonia tai trikloorietyleenia. Suurempien kolhujen korjaamiseen suositellaan käyttämään materiaalille erityisesti tarkoitettua korjaussettiä, joka kuuluu muun muassa B&B Italian valikoimaan.

Corian®

Corian on korkealuokkainen komposiittimateriaali, joka on luja, kestävä ja helppohoitoinen. Vaikka nesteet eivät imeydy pintaan helposti, tahrat on syytä pyyhkiä pois välittömästi. Käytä puhdistukseen hellävaraista pesuainetta, esimerkiksi laimennettua tiskiainetta jauhdista koko pinta märällä liinalla tai sienellä pyörivin liikkein. Pyyhi pinta lopuksi kostealla liinalla ja kuivaa talouspaperilla tai pehmeällä kankaalla (esim. mikrokuituliinalla).

Pehmeät materiaalit

Verhokankaat

Estääksesi irtolian ja pölyn pinttymiset kankaan pinnalle, imuroi verhot säännöllisesti imurin tekstiilisuulakkeella. Käsittele kangasta hellästi, sillä hankaaminen ja tamppaaminen kuluttavat ja vaurioittavat kankaan rakennetta. Säännöllisellä imuroinnilla ja tuulettamisella kangas säilyy kauniina pitkään.

Mikäli kankaaseen tulee tahra, tarkista onko verhokangas vesipestävä, ja noudata pesuohjeita huolellisesti. Vesipestävissä kankaissa on noudatettava lisäksi hoito-ohjeiden mukaista pesulämpötilaa. Suositusta korkeampi lämpötila saattaa kutistaa kankaan tai haalistaa sen värejä. Ole varovainen yksittäisten tahrojen poistossa: seurauksena saattaa olla tahran leviäminen, rengaskuvion muodostuminen tahran ympärille, tekstiilin värin vaaleneminen tai muu vaurio.

Jos epäröit, kuinka verhosi tulisi puhdistaa oikealla tavalla, olethan yhteyksissä asiakaspalveluumme tai pesulaan. Skannosta tilatuille verhoille ja verhokankaille saat aina materiaalitiedot sekä tuotteelle sopivat hoito-ohjeet.

Huonekalukankaat

Verhoilukankaan materiaali vaikuttaa paljon siihen, kuinka sitä tulisi hoitaa. Sisustussuunnittelijaltamme auttavat sinua käyttöösi sopivan kankaan valinnassa: sisustustyyliin liittyvät makumieltymykset, mahdolliset lapset ja lemmikit, sekä kankaiden hoitoon liittyvät vaatimukset.

Kaikki kankaamme säilyvät kauniina vuosia eteenpäin, kun niitä hoitaa säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaan ja poistaa mahdolliset tahrat niille soveltuvalla tavalla. Tuuleta ja imuroi (hellävaraisesti tekstiilisuulakkeella) verhoilukangas säännöllisesti. Pese verhoilukankaat (materiaalista riippuen vesi- tai kuivapesu) ajoittain; jos kyseessä on vaativa kangas, suosittelemme aina kääntymään ammattilaisen puoleen parhaan pesutuloksen takaamiseksi.

Poista tahrat välittömästi; käytä puhdistukseen vedellä kostutettua, imukykyistä liinaa. Painele tahrakohtaa kevyesti ulkoreunoilta kohti keskustaa ja anna tahran imeytyä rauhassa liinaan. Vältä voimakasta pyörivää liikettä, sillä se saattaa rikkoa kankaan pinnan ja edesauttaa tahran imeytymistä syvemmällä tekstiilikuituun. Anna kankaan kuivua rauhassa puhdistuksen jälkeen huoneilmassa, älä yritä nopeuttaa kuivumista esimerkiksi kuumalla silitysraudalla.

Puhdistuksessa on vältettävä pesuaineita ja erityisesti vesipesua, jos kankaan materiaalista ja puhdistustavasta ei ole varmaa tietoa. Pyydä aina apua asiakaspalvelustamme, jos epäröit kuinka kangasta tulisi hoitaa. Autamme ja neuvomme niin kankaan puhdistuksessa kuin kankaan koostumuksen selvittämisessä. Jos et voi puhdistaa verhoilukangasta itse, pyydä puhdistuksen ammattilainen kotiisi tai vie tuote pesulaan.

Muista suojata kangas suoralta auringonvalolta, sillä se saattaa haalistaa värin kankaasta ajan mittaan. Erityisesti puuvillakankaissa haalistuminen on hyvä huomioida, kun taas tekokuitukankaiden värit kestävät auringonvaloa paremmin. Huonekalun selkä- ja istuintyynyjen käyttöpuolta suositellaan vaihtamaan säännöllisesti käytön ja kankaan värin tasaamiseksi.

Matot

Pidä matoista huolta imuroimalla ne säännöllisesti. Vältä liian rajua hankausta, sillä se saattaa vahingoittaa maton kuitua. Puhdista tuotteen materiaalista riippuen tahrat välittömästi neutraalilla saippualla tai kuivashampoolla huolellisesti pesuohjetta noudattaen. Esimerkiksi eteisessä villamatosta kuran ja muun ulkoa kantautuvan lian saa usein parhaiten pois, kun tahran antaa kuivua rauhassa. Rasvaa sisältävä villakuitu hylkii tehokkaasti ja luonnollisesti likaa, jolloin kuivunut tahra voidaan poistaa lopuksi pelkällä imuroinnilla. Vaikeat tahrat suositellaan puhdistamaan mattoihin erikoistuneessa pesulassa, jossa voidaan taata onnistunut lopputulos. Suurelle osalle valikoimamme mattoja suositellaan kemiallista pesua.

Emme suosittele maton pesua kotona tai käyttämään kotikäyttöön tarkoitettuja tekstiilipesureita, jotka saattavat aiheuttaa mattoon pysyvän vahingon. Säilytä matot kuivassa ja lämpimässä paikassa, jossa ne ovat turvassa ilmankosteudelta ja homeelta. Älä altista mattoa koskaan suoralle auringonvalolle, sillä se saattaa haalistaa maton värejä.

Pyydä aina apua asiakaspalvelustamme, jos epäröit kuinka matto kuuluisi puhdistaa. Annamme vinkkejä tahrojen poistoon ja neuvomme sopivan pesulan huolehtimaan maton kokonaisvaltaisemmasta puhdistuksesta.

Tyynyt ja täytteet

Pidä sohvien, tuolien ja sänkyjen täytteet ja tyynyt pitkään kauniina pöyhimällä ja tuulettamalla niitä viikottain. Voit puhdistaa pölyn verhoiluista imuroimalla ne kevyesti tekstiilisuulakkeella. Pöyhi ja painele istuin- ja selkätyynyjä säännöllisesti, käännä tyynyjä ympäri ja vaihda niiden paikkoja mahdollisuuksien mukaan säilyttääksesi täytteen ilmavana ja ryhdikkäänä, sekä välttääksesi painaumia. Täytemateriaaleista höyhen ja untuva ovat vaahtomuovia ja vanua alttiimpia muuttamaan muotoaan, mikä johtuu niiden luonnonmukaisesta ja rasitukselle alttiimmasta rakenteesta.