Inspiraatio

TOP13 suosikkisohvaa valikoimastamme

Valikoimamme on laaja, ja tiedämme, että siitä on vaikeaa valita vain muutama suosikki. Siispä suunnittelijamme Johanna kasasi yhteen tämän hetken kiinnostavimmat sohvat aina klassisista vaihtoehdoista, modernimpiin ja leikkisämpiin designeihin.

Klassiset poiminnat

Dylan-sohva, Minotti, Rodolfo Dordoni (2023).
Connery-sohva, Minotti, Rodolfo Dordoni (2020).

Minotin ensiluokkainen laatu ja muotoilun klassiset linjat puhuttelevat. Vuoden 2023 uutuusmallisto, Dylan, mahdollistaa täysin uudenlaisten kokonaisuuksien luomisen epäsäännöllisten moduulipalojen ansiosta. Klassinen Connery-sohvamallisto koostuu lähes 100 moduulista, joten lopullisten sohvakokonaisuuksien kirjo on lähes rajaton. Selkeälinjaisen ja ajattoman tyylin tukena on upeita yksityiskohtia aina sohvaan integroitavista sivutasoista sohvan alaosaa kiertävään nahkaiseen kehykseen.

Arbiter-sohva, Maxalto, Antonio Citterio (2023).

Maxalton modulaarinen uutuus, Arbiter-sohva, on omiaan avaraan tilaan – runsaat istuintyynyt luovat vaikuttavan kokonaisuuden ja täydellinen istuinmukavuus maksimoi olohuoneessa rentoutumisen.

Glee-sohva, Lema, Officinadesign Lema (2022).
Cloud-sohva, Lema, Francesco Rota (2013).

Leman valikoimasta Johanna nostaa esiin kaksi sohvaa: Glee sekä Cloud. Glee vie monipuolisuuden sekä kustomoitavuuden täysin uudelle tasolle – sen modulaarinen järjestelmä on kustomoitavissa jopa 5cm tarkkuudella elementtien maksimi- ja minimimittojen rajoissa. Cloud on Francesco Rotan suunnittelema modulaarinen sohva rennolla otteella. Nimensäkin mukaisesti pilvisen pehmeä Cloud tarjoaa täydelliset puitteet rennolle koti-illalle sekä seurallisille viikonlopuille.

Modernit poiminnat

Tufty-Time -sohva, B&B Italia, Patricia Urquiola (2015).
Camaleonda-sohva, B&B Italia, Mario Bellini (1970 / 2020).
Le Bambole -sohva, B&B Italia, Mario Bellini (1972 / 2022).

Sisustuslehtien sivuilla sekä somekanavissa paljon huomiota saaneet Tufty-Time sekä Camaleonda löysivät myös luonnollisesti tiensä tämän hetken top-listalle. Rentoa elämäntyyliä edustavassa Tufty-Time -moduulisohvassa on useita osia, jotka tarjoavat lukuisia erilaisia tapoja rakentaa ja muokata sohvaa perinteisten I-, L- ja U- mallisten sohvien ohella myös avomalliseksi istuinryppääksi tilan keskelle. Mario Bellinin suunnittelema Camaleonda on dynaaminen, elävä ja vahvalla identiteetillä varusteltu moduulisohva, jonka vuosien varrella nauttima suosio ei yllätä. Samaisen suunnittelijan vuonna 1972 luoma Le Bambole -mallisto on myös valloittanut Skannolaisten sydämet. Le Bambole säväyttää kodikkaalla pehmeydellään, lempeällä harmoniallaan sekä muhkealla muotokielellään.

Kashima-sohva, Ligne Roset, Michel Ducaroy (1973 / 2023).
Togo Medium -sohva, Ligne Roset, Michel Ducaroy (1973).
Ploum-sohva, Ligne Roset, Ronan & Erwan Bouroullec (2011).

Ligne Roset palauttaa tuotantoonsa Michel Ducaroyn 70-luvulla suunnitteleman Kashima-sohvan. Pehmeäksi pyöristetyt kulmat ja verhoilun persoonalliset tikkaukset ovat Kashiman tunnusmerkkejä, joiden ansiosta design tuntuu ajankohtaiselta päälle 50 vuoden jälkeenkin. Suosikkien pariin löysi tiensä myös jo klassikoksi muodostunut, käsinojallinen Togo-sohva. Kashiman ja Togon lisäksi Johanna nosti listaukseensa Ligne Rosetin pesämäisen Ploum-sohvan. Sen muotokieltä on verrattu leikkisästi täyteläiseen hedelmään, jonka runsaat mittasuhteet ja näyttävä ulkomuoto tarjoavat verrattoman istuinmukavuuden kodin oleskelutiloihin.

Julep-sohva, Tacchini, Jonas Wagell (2018).
Serpentine-sohva, Dante, Christophe De La Fontaine (2021).

Kaarevat muodot miellyttävät ja niitä ei puutu listan viimeisistä sohvasuosikeista. Tacchinin ”banaanisohvaksikin” kutsuttu Julep ottaa tilan haltuun vahvalla olemuksellaan sekä runsailla muodoillaan. Tämän vuoden uutuutena Julep-sohvaan asiakas voi itse valita mieluisan istuinmukavuuden, joko jämäkän tai pehmeän. Kolmantena vaihtoehtona on saatavilla myös polyuretaanitäytteen tilalle vastuullisempi, täysin luonnonkuidusta toteutettu täyte. Leikkisää muotokieltä edustava Serpentine-sohva on osa Danten mallistoa. Sen virkistävä ja innovatiivinen muoto ilahduttaa, kuitenkaan tinkimättä istuinmukavuudesta.

Skannon sisustussuunnittelijat ovat apunasi kodin sisustuksen kaikissa kysymyksissä. Olipa kyseessä uuden sohvan hankinta tai vaikka koko oleskelutilan kalustuksen uusiminen, ammattitaitoiset suunnittelijamme ovat tukenasi. Laajasta valikoimastamme löydät varmasti persoonaasi ja tarpeisiisi sopivat ratkaisut, tyylistä tinkimättä. Varaa suunnitteluaika täältä.

Johanna Hartikainen

Sisustusarkkitehti

Soita:   040 512 7619
Varaa aika tapaamiseen

Zeina Naso

Sisustusarkkitehti

Soita:   040 612 6749
Varaa aika tapaamiseen

Leija Tupala

Sisustusarkkitehti

Soita:   040 626 4382
Varaa aika tapaamiseen

Nasti Hjelm

Sisustussuunnittelija

Soita:   040 628 8956
Varaa aika tapaamiseen

Milla Lento

Showroomkoordinaattori

Soita:   09 612 9440

Maria Hietaranta

Myymäläpäällikkö, sisustussuunnittelija

Soita:   040 748 6254