Verho- ja verhoilukankaat

Voit valita verhoilumateriaalin ja värityksen valmistajan omista mallistoista tai edustamiemme tekstiilibrändien kokoelmista. Tarvittaessa voimme testauttaa oman kankaasi soveltuvuuden lähes kaikkiin valikoimamme kalusteisiin. Voit myös tilata kauttamme verho- ja verhoilukankaita metritavarana sekä verhojen ompelun ja ripustuksen. Edustamamme kangasvalmistajat:

Verhoilukankaan valinnalla on suuri merkitys kalusteen lopputulokseen sekä pitkäikäisyyteen. Sopivimman päällismateriaalin valinnassa on hyvä miettiä käyttökohdetta (koti vai julkitila), kalusteen sijaintia tilassa (suora vai epäsuora auringonvalo), kankaalta vaadittavaa kulutuksenkestoa (lemmikit, lapset) ja helppohoitoisuutta puhdistuksen kannalta (vesipesu vai kemiallinen pesu). Ulkoisten asioiden ohella myös kankaan koostumus ja tuntu saattavat vaikuttaa kankaan valintaan (keinokuitu vs. luonnonkuitu).

Eurooppalaisen standardin mukaan kankaan kulutuksenkesto määritellään Martindale-menetelmällä. Esimerkiksi kangasvalmistaja Lauritzon´s on jakanut kankaansa kolmeen kestävyysluokkaan, joita myös Skanno noudattaa sopivimman vaihtoehdon varmistamiseksi:

Perusvaatimus = vähintään 15 000 martindalea
Korkea vaatimus = vähintään 25 000 martindalea
Erittäin korkea vaatimus = vähintään 50 000 martindalea (julkitilojen kalusteet)

Estääksesi irtolian ja pölyn pinttymiset kankaan pinnalle, imuroi verhot säännöllisesti imurin tekstiilisuulakkeella. Käsittele kangasta hellästi, sillä hankaaminen ja tamppaaminen kuluttavat ja vaurioittavat kankaan rakennetta. Säännöllisellä imuroinnilla ja tuulettamisella kangas säilyy kauniina pitkään.

Mikäli kankaaseen tulee tahra, tarkista onko verhokangas vesipestävä, ja noudata pesuohjeita huolellisesti. Vesipestävissä kankaissa on noudatettava hoito-ohjeiden mukaista pesulämpötilaa. Suositusta korkeampi lämpötila saattaa kutistaa kankaan tai haalistaa sen värejä. Ole varovainen yksittäisten tahrojen poistossa: seurauksena saattaa olla tahran leviäminen, rengaskuvion muodostuminen tahran ympärille, värin vaaleneminen tai muu vaurio.

Huonekalukankaat

Verhoilukankaan materiaali vaikuttaa paljon siihen, kuinka sitä tulisi hoitaa. Sisustussuunnittelijaltamme auttavat sinua käyttöösi sopivan kankaan valinnassa: sisustustyyliin liittyvät makumieltymykset, mahdolliset lapset ja lemmikit, sekä kankaiden hoitoon liittyvät vaatimukset.

Kaikki kankaamme säilyvät kauniina vuosia eteenpäin, kun niitä hoitaa säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaan ja poistaa mahdolliset tahrat niille soveltuvalla tavalla. Tuuleta ja imuroi (hellävaraisesti tekstiilisuulakkeella) verhoilukangas säännöllisesti. Pese verhoilukankaat (materiaalista riippuen vesi- tai kuivapesu) ajoittain; jos kyseessä on vaativa kangas, suosittelemme aina kääntymään ammattilaisen puoleen parhaan pesutuloksen takaamiseksi.

Poista tahrat välittömästi; käytä puhdistukseen vedellä kostutettua, imukykyistä liinaa. Painele tahrakohtaa kevyesti ulkoreunoilta kohti keskustaa ja anna tahran imeytyä rauhassa liinaan. Vältä voimakasta pyörivää liikettä, sillä se saattaa rikkoa kankaan pinnan ja edesauttaa tahran imeytymistä syvemmällä tekstiilikuituun. Anna kankaan kuivua rauhassa puhdistuksen jälkeen huoneilmassa, älä yritä nopeuttaa kuivumista esimerkiksi kuumalla silitysraudalla.

Puhdistuksessa on vältettävä pesuaineita ja erityisesti vesipesua, jos kankaan materiaalista ja puhdistustavasta ei ole varmaa tietoa. Pyydä aina apua asiakaspalvelustamme, jos epäröit kuinka kangasta tulisi hoitaa. Autamme ja neuvomme niin kankaan puhdistuksessa kuin kankaan koostumuksen selvittämisessä. Jos et voi puhdistaa verhoilukangasta itse, pyydä puhdistuksen ammattilainen kotiisi tai vie tuote pesulaan.

Muista suojata kangas suoralta auringonvalolta, sillä se saattaa haalistaa värin kankaasta ajan mittaan. Erityisesti puuvillakankaissa haalistuminen on hyvä huomioida, kun taas tekokuitukankaiden värit kestävät auringonvaloa paremmin. Huonekalun selkä- ja istuintyynyjen käyttöpuolta suositellaan vaihtamaan säännöllisesti käytön ja kankaan värin tasaamiseksi.

Matot

Pidä matoista huolta imuroimalla ne säännöllisesti. Vältä liian rajua hankausta, sillä se saattaa vahingoittaa maton kuitua. Puhdista tuotteen materiaalista riippuen tahrat välittömästi neutraalilla saippualla tai kuivashampoolla huolellisesti pesuohjetta noudattaen. Esimerkiksi eteisessä villamatosta kuran ja muun ulkoa kantautuvan lian saa usein parhaiten pois, kun tahran antaa kuivua rauhassa. Rasvaa sisältävä villakuitu hylkii tehokkaasti ja luonnollisesti likaa, jolloin kuivunut tahra voidaan poistaa imuroinnilla. Vaikeat tahrat suositellaan puhdistamaan mattoihin erikoistuneessa pesulassa, jossa voidaan taata onnistunut lopputulos. Suurelle osalle valikoimamme mattoja suositellaan kemiallista pesua.

Emme suosittele maton pesua kotona tai käyttämään kotikäyttöön tarkoitettuja tekstiilipesureita, jotka saattavat aiheuttaa mattoon pysyvän vahingon. Säilytä matot kuivassa ja lämpimässä paikassa, jossa ne ovat turvassa ilmankosteudelta ja homeelta. Älä altista sisäkäyttöön tarkoitettua mattoa suoralle auringonvalolle, sillä se saattaa haalistaa maton värejä.

Tyynyt ja täytteet

Pidä sohvien, tuolien ja sänkyjen täytteet ja tyynyt pitkään kauniina pöyhimällä ja tuulettamalla niitä viikottain. Voit puhdistaa pölyn verhoiluista imuroimalla ne kevyesti tekstiilisuulakkeella. Pöyhi ja painele istuin- ja selkätyynyjä säännöllisesti, käännä tyynyjä ympäri ja vaihda niiden paikkoja mahdollisuuksien mukaan säilyttääksesi täytteen ilmavana ja ryhdikkäänä. Täytemateriaaleista höyhen ja untuva ovat vaahtomuovia ja vanua alttiimpia muuttamaan muotoaan, mikä johtuu niiden luonnonmukaisesta ja rasitukselle alttiimmasta rakenteesta.

Metallit, lakatut ja maalatut pinnat

Poista pöly pinnasta puhtaalla, joko kuivalla tai kostutetulla liinalla. Kiinnitä erityistä huomiota liinan pehmeään kuituun ja hellävaraiseen pyyhintätapaan välttyäksesi naarmuilta. Vältä puhdistustuotteita, jotka sisältävät asetonia, ammoniakkia, klooria tai muita syövyttäviä aineita.

Puu ja puuviilu

Poista pöly pinnasta puhtaalla, joko kuivalla tai kostutetulla liinalla. Kiinnitä erityistä huomiota liinan pehmeään kuituun ja hellävaraiseen pyyhintätapaan välttyäksesi naarmuilta. Suosittelemme käyttämään puupinnoille tarkoitettuja puhdistusaineita. Vältä puhdistustuotteita, jotka sisältävät asetonia, ammoniakkia, klooria tai muita syövyttäviä aineita. Muista, että suora auringonpaiste voi vaikuttaa puupintojen ja lakkauksen väriin.

Lasi

Poista pöly puhtaalla, pehmeällä liinalla. Lasipinnat puhdistetaan tahroista joko veteen laimennetulla alkoholilla tai lasille tarkoitetulla lasinpuhdistusaineella. Puhdistuksen jälkeen pinnat pyyhitään kertaalleen kuivalla, pehmeänukkaisella liinalla. Vältä puhdistustuotteita, jotka sisältävät asetonia, ammoniakkia, klooria tai muita syövyttäviä aineita. Vältä myös huonekalujen kiillotusaineita, jotka voivat pysyvästi vaurioittaa lasin pintaa.

Keraaminen kivi

Keraamiset materiaalit ovat kokonaan luonnonmukaisista materiaaleista valmistettuja. Päivittäiseen puhdistukseen suositellaan talouspaperia tai pehmeänukkaista liinaa (esim. mikrokuitupyyhettä), lämmintä vettä, sekä tarvittaessa mietoa pesuainetta. Puhdistuksessa on vältettävä voimakkaasti happamia tai valkaisuainetta sisältäviä pesuaineita. Pinttyneiden tahrojen poistamiseen voidaan käyttää keraamisen pinnan puhdistamiseen tarkoitettuja puhdistus- ja hoitoaineita. Tahranpoiston jälkeen pinnat pyyhitään kertaalleen vedellä ja miedolla pesuaineella. Keraamiset tasot kestävät hyvin kuumuutta ja naarmuuntumista, mutta tätäkin suositeltavampaa on käyttää tason päällä leikkuulautaa ja välttää painavien esineiden putoamista sekä pintaan kohdistuvia kovia iskuja.

Marmori

Poista pöly puhtaalla, pehmeällä liinalla. Mahdolliset neste- tai rasvatahrat on poistettava käsittelemättömältä marmoripinnalta välittömästi imukykyisellä pehmeällä liinalla, jonka jälkeen koko marmoripinta pyyhitään haaleassa vedessä kevyesti kostutetulla liinalla. Huolehdi, että liina on riittävän pehmeä ja pyyhintätapa hellävarainen välttyäksesi pinnan naarmuuntumiselta. Vältä puhdistustuotteita, jotka sisältävät asetonia, ammoniakkia, klooria tai muita syövyttäviä aineita. Vältä myös huonekalujen kiillotusaineita, jotka voivat pysyvästi vaurioittaa marmorin pintaa. Huomioithan, että marmori on aito luonnonmukainen materiaali, jonka tunnistettavat piirteet ovat aina yksilöllisiä; sen vuoksi niin marmorin värissä kuin pinnan kuvioinnissa saattaa olla eroavaisuuksia, mikä on täysin normaalia.

Cristalplant®

Cristalplant® on erittäin laadukas komposiittimateriaali, joka säilyttää kauneutensa pitkään. Päivittäiseen puhdistukseen voidaan käyttää laimennettua saippuavettä tai yleispesuainetta ja liinaa tai pesusientä, jotka usein riittävät poistamaan tavallisimmat tahrat. Pienet pintaan syntyneet virheet voidaan korjata erittäin hienolla hiomapaperilla ja viimeistellä hellävaraisesti saippuaveteen kostutetulla pesusienellä. Vältä käyttämästä voimakkaasti syövyttäviä puhdistusaineita ja kemikaaleja, jotka sisältävät esimerkiksi asetonia tai trikloorietyleenia. Suurempien kolhujen korjaamiseen suositellaan käyttämään materiaalille erityisesti tarkoitettua korjaussettiä, joka kuuluu muun muassa B&B Italian valikoimaan.

Corian®

Corian on korkealuokkainen komposiittimateriaali, joka on luja, kestävä ja helppohoitoinen. Vaikka nesteet eivät imeydy pintaan helposti, tahrat on syytä pyyhkiä pois välittömästi. Käytä puhdistukseen hellävaraista pesuainetta, esimerkiksi laimennettua tiskiainetta ja puhdista koko pinta märällä liinalla tai sienellä pyörivin liikkein. Pyyhi pinta lopuksi kostealla liinalla ja kuivaa talouspaperilla tai pehmeällä kankaalla (esim. mikrokuituliinalla).

Nämä ovat yleisohjeet edustamiemme brändien tuotteille. Ota yhteyttä henkilökuntaamme, mikäli olet epävarma kuinka ostamaasi tuotetta kuuluisi hoitaa.