Referenssi

Omaan makuun luottaen

Harmonista helsinkiläiskotia asuttaa sisustussuunnittelija Mikko Toppala puolisonsa sekä kahden koiran kanssa. Koti toimii heille latauspaikkana – se on arjen sydän, josta kaikki toiminta on lähtöisin. Asunnossa vallitsee rauhallinen tunnelma, jonka sävyjä määrittää huolella valikoidut kalusteet ja materiaaliyhdistelmät.

Olohuoneen sisustusta määrittää pitkälti B&B Italian Tufty-Time -sohvakokonaisuus. Suureen vaaleaan mattoon sekä Cattelan Italian Scacco-sohvapöytään yhdistettynä kokonaisuus on näyttävä, mutta levollinen.

”Kun koti on siisti ja järjestyksessä, heijastuu se myös arkeeni.”

Mikko kertoo pitävänsä italialaisesta ja espanjalaisesta tyylistä ja haluaa sen näkyvän myös omassa kodissaan. Skannon valikoimaan kuuluva Tufty-Time -sohva on espanjalaisen Patricia Urquiolan suunnittelema. Modulaarinen Tufty-Time -sohva määritti lopulta pitkälti myös muita olohuoneen kalustevalintoja. Sohvan syvänruskea verhoilukangas tuo tilaan harmonisen sekä rauhallisen yleisilmeen ja yhdistettynä marmorijalkaiseen Scacco-sohvapöytään on kokonaisilme tyylikäs ja elegantti. Kuten kuuluukin, Mikko on kalustevalintoja tehdessään luottanut omaan makuunsa ja valinnut elementtejä, joiden muotokieli ja estetiikka puhuttelee. Myös kodin karvakorvat viihtyvät olohuoneessa ja löytävät oman paikkansa sohvan syleilystä.

Kompakti Tufty-Time -rahimoduuli toimii loistavana elementtinä sijoitettuna huoneen keskiöön.

Olohuoneen sävymaailma ja materiaalivalinnat korostavat toinen toisiaan, kun kontrastiset kangasmateriaalit, tummat korostuselementit ja kalusteiden näyttävät muotokielet käyvät keskenään levollista vuoropuhelua. Suuret ikkunat ja lattiasta kattoon yltävät vaaleat verhot filtteröivät luonnonvaloa juuri sopivissa määrin. Tavoitteena on ollut luoda kotiin rauhallinen sekä harmoninen tunnelma ja siinä on todellakin onnistuttu.

Koti toimii usein myös työntekopaikkana, joten kotiin haluttiin luoda työpiste, joka yhdistää käytännöllisen tarpeen sekä visuaaliset elementit. Sovet Italian mallistosta työskentelytasoksi valikoitui Slim-konsoli kauniilla keraamisella kannella. Konsolin yhteyteen tilattiin Tacchinin Pigreco-tuoli Sycamore-kankaalla.

Husk-nojatuoli ja -rahi tuovat huoneeseen pirteitä värinpilkahduksia ja paikan hengähdykselle työnteon lomassa. B&B Italian mallistoon lukeutuva Husk on myös Patricia Urquiolan käsialaa. ”Tämä on aivan sattumaa. En sisusta suunnittelija tai brändi edellä vaan menen aina sen mukaan, mikä miellyttää omaa silmää ja sopii kokonaisuuteen”, kertoo Mikko.

Löydä tyylisi

Kuvat: Sape Aremo