Referenssi

Rennolla otteella

Skannon markkinointipäällikön Hannan töölöläiskoti on sekoitus uutta ja kierrätettyä, itse tehtyä ja tuunattua. Rennolla otteella kalustetussa asunnossa hallitsevat patinoitunut kalanruotoparketti, ajan saatossa hankitut huonekalut ja värikäs taide, jotka kutsuvat astumaan sisään heti kynnyksellä.

Ehti vierähtää vuosi, kun pohdinta uudesta sohvasta käytiin 1970-luvulta lähtöisin olevan Togon ja Chesterfield-tyyliä ihannoivan Tufty-Timen välillä. Patricia Urquiolan suunnittelema Tufty-Time -sohvamallisto puhutteli lopulta Hannaa ja hänen puolisoaan enemmän sen ainutlaatuisen muotokielen sekä monipuolisuuden myötä. Nyt olohuoneen keskipisteenä oleva kokonaisuus koostuu kahdesta moduulista, pitkästä divaanista ja nojatuolista, joita olisi helppoa muunnella ja jatkaa esimerkiksi rahilla tai kulmapalalla tulevaisuudessa.

Verhoilukankaan päättämisessä vierähti tovi, sillä sohvaan oli valittavissa suuri määrä niin nahkaisia kuin kankaisia päällisiä. Valinnan vaikeutta lisäsi myös B&B Italian tarjoama mahdollisuus testauttaa jokin toinen kangas virallisen verhoiluvalikoiman ulkopuolelta. Pohdinnan päätteeksi finaalikaksikkoon päätyivät Sidro 371 ja Edit 450, lämpimän sinapinkeltaiset sävyt. Sidro on sileä ja väriltään tasainen 100% villakangas, Edit puolestaan struktuurinen, useasta väristä ja materiaalista (viskoosi-villa-pellava-puuvilla-polyesteri) koostuva sekoitekangas.

Villakankaan helppohoitoisuus vei tällä kertaa voiton; Sidro-kankaan rasvainen villakuitu takaisi huolettoman oleilun sohvalla ja päällisen vaivattoman puhtaanapidon. Kaikki B&B Italian käytössä olevan materiaalit löydät valmistajan kotisivuilta.

Hannan ja hänen puolisonsa Tufty-Time verhoiltiin kauttaaltaan lämminsävyisellä Sidro 371 -villakankaalla. Sohvan valmistaja B&B Italia.

Sekoitus uutta ja kierrätettyä

Olohuoneen yhteydessä on reilun kokoinen, auringossa kylpevä ruokailutila ja taiteilija Kirsti Tuokon värikäs ja näyttävä teos. Putkijalkaisten, mustalla nahkalla verhoiltujen tuolien pariksi valittiin MDF Italian malliston Tense-ruokapöytä. Minimalistinen ja suoralinjainen pöytä tarjoaisi ruokailun ohella erityisen paikan erilaisille kollaaseille kuten kauneimmille koriste-esineille, maljakoille ja kukille. Pöydän äärelle voisi levittäytyä myös suuren palapelin kanssa yhdessä ystävien kesken.

Suurten pariovien kautta pääsee Hannan ja hänen puolisonsa jakamaan työhuoneeseen, joka muuntautuu ajoittain myös vierashuoneeksi ystäville. Sinisen ja mustan sävyiset tehostevärit rytmittävät tilaa hauskalla tavalla luoden tyylikkään kontrastin vaaleaa parkettia ja huonekaluja vasten. Tilan keskiössä on japanilaisen Nendon suunnittelema lasikantinen Clip-sohvapöytä, joka kuuluu italialaisen, silti pohjoismaisella otteella tuotteita valmistavan Disciplinen mallistoon.

Artikkelin kuvat: Asun-lehti / Sameli Rantanen

Löydä tyylisi