Inspiraatio

Suunnittelijamme Marian suosikit: trendit ja uutuudet Milanosta 2024

Milanon Design Weekin vilske alkaa olla rauhoittunut ja pääsemme nauttimaan inspiroivan messureissun antimista sekä brändien tuoreimmista uutuuksista. Tenttasimme myymäläpäälliköltämme Maria Hietarannalta, mitä trendejä ja toistuvia teemoja Milanosta jäi hänelle päällimmäisenä mieleen.

Mitkä teemat tai suuntaukset tuntuvat olevan pinnalla designmaailmassa juuri nyt?

Maria: ”Useat osastot ja monien brändien uutuustuotteet ilmensivät vuosikymmenten takaista, retrotyylistä henkeä. Erityisesti 1970- ja 1990-lukujen graafista sekä runsasta muotokieltä ja värienkäyttöä pystyi bongailla monestakin paikkaa. Brändit ammentavat inspiraatiota vanhoista mallistoistaan ja palauttavat tuotantoon herkullisia klassikkodesigneja useiden vuosikymmenten takaa. Lisäksi Art Deco -tyyliä myötäilevä estetiikka oli hyvin edustettuna messuilla. Tänä vuonna myös muoti- ja sisustusbrändien yhteistyötoteutukset olivat pinnalla, esimerkkinä Guccin installaatio, jossa oli mukana useita edustamiamme brändejä kuten Tacchini, Acerbis ja cc-tapis.

Lisäksi kiinnitin huomiota low dining -vaihtoehtojen yleistymiseen. Rentojen ja matalien ruokailuryhmien luomiseen oli tarttunut monikin brändi – siirtyminen perinteisestä pöydänkorkeudesta matalampiin vaihtoehtoihin on siis ehdottomasti kasvattamassa suosiotaan.

Vastuullisuusteemat ovat korostuneesti esillä ja on selvää, että kehitystyö kohti ympäristöystävällisempiä mallistoja on käynnissä – Arper esitteli tämän vuoden messuilla innovatiivisen PaperShell-materiaalin, joka valmistetaan komposiittipuun sivutuotteesta. Viime vuoden messuilla Tacchini lanseerasi luonnonmateriaaleista valmistetun villatäytemateriaalin. Tämänkaltaiset konkreettiset vastuullisuusteot ovat kuitenkin vielä harvassa.”

Minkälaisia trendejä on nähtävissä värienkäytön osalta?

Maria: ”Värienkäyttö on nyt runsasta – viininpunaista ja burgundia, kirkasta korallinpunaista, erilaiset keltaisen sävyt aina limen vihertävistä, pastelliin ja ruskeankeltaiseen okraan… Terrakottaan taittavat punaruskeat sävyt ovat olleet pinnalla jo pidempään, mutta ne tuntuvat jatkavan edelleen nousukiitoaan. Messuilla sekä kaupungilla pääsi bongailemaan myös keväisiä pastellinsävyjä: pastellinkeltaista, -lilaa ja -pinkkiä. Oli lisäksi hauskaa huomata, että muotimaailmassakin trendaavat eläinkuosit olivat esillä myös huonekalu- ja sisustuspuolella.”

Kuinkas muotokieli – korostuuko brändien mallistoissa tietynlaiset muodot?

Maria: ”Pehmeät muodot ovat edelleen hyvin pinnalla kovien materiaalien ja terävien muotojen vastaparina. Erityisesti tämä näkyi kovien kalusteiden pyöristetyissä kulmissa kuin myös verhoiltujen kalusteiden muotokielessä. Myös ”pebble”-muoto, eli ikään kuin veden silottaman pikkukiven muotoa näkyi monien brändien uutuuksissa, esimerkkinä tästä Tacchinin Additional System -nojatuoli sekä -divaani.

Pehmeät muodot näkyivät myös tyynymäisinä kokonaisuuksina – BD Barcelonan Pillow-sohva muodostuu kirjaimellisesti patjamaisten istuintyynyjen pinosta. Faye Toogoodin Tacchinille suunnittelema Solar-sohvamallisto esittelee samanlaista patjamaista estetiikkaa. Myös paperi- ja origamityyliset taitosmuodot kiinnittivät huomioni. Muun muassa Minotin Emmi-nojatuolissa sekä Ligne Rosetin Porte-jakkarassa korostui tämä taitosmainen estetiikka. ”

Minkälaisia trendejä bongailit materiaalienkäytön osalta?

Maria: ”Materiaaleissa korostui pitkälti erilaiset kivimateriaalit. Värikkäitä ja runsaskuvioisia marmoreita näkyi monien brändien, kuten B&B Italian, osastoilla ja lisäksi travertiini tuntui olevan edelleen suosiossa. Kukka- ja eläinkuosit olivat läsnä useissa esillepanoissa. Peilipinnat ja tekstuuriset lasit kiinnittivät myös huomioni, esimerkkinä Maxalton Soleide-sivupöytämallisto. Alumiini ja kromi olivat myös kovassa huudossa – hopeinen metallinhohto ja kiilto näkyi lisäksi nahkamateriaaleissa.

Useissa esillepanoissa oli hyödynnetty mattoja seinämateriaalina, matto jatkui saumattomasti lattialta seinälle luoden tilaan kodikkaan ja tekstuurisen tunnelman. Lisäksi korkeakiiltoiset maalipinnat kiinnittivät huomioni. Kyseinen trendi on näkynyt jo aikaisempina vuosina, mutta tänä vuonna kiiltävät pinnat korostuivat entistäkin voimakkaammin.”

Koonti

Pinnalla:

 • 1970- ja 1990-luvun muotokieli
 • Art Deco
 • Low dining
 • vastuullisuusteemat
 • muoti- ja sisustusbrändien yhteistyöt

Värit:

 • runsaus väreissä
 • viininpunainen ja burgundi
 • edelleen punaruskean ja terrakotan eri sävyt
 • keltaiset sävyt limen vihertävistä, pastelliin ja ruskeankeltaiseen okraan
 • pastellit; keltainen, liila, pinkki
 • eläinkuosit
 • lämmin valkoinen

Muoto:

 • pebble-muoto eli veden pyöristämän kiven muoto
 • tyynymäiset muodot
 • pyöristetyt kulmat
 • taitosmaiset muodot

Materiaali:

 • kuviolliset ja värilliset kivet/marmorit, travertiini
 • peili, tekstuurinen lasi
 • alumiini ja kromi
 • kiiltonahka ja korkeakiiltoiset maalipinnat
 • kukat kankaissa ja lasissa
 • värillinen ja tekstuurillinen puu
 • matto seinämateriaalina

Marian suosikkeja

Skannon sisustussuunnittelijat ovat apunasi kodin sisustuksen kaikissa kysymyksissä. Olipa kyseessä yksittäisen kalusteen hankinta tai suurempi sisustusprojekti, ammattitaitoiset suunnittelijamme ovat tukenasi. Laajasta valikoimastamme löydät varmasti persoonaasi ja tarpeisiisi sopivat ratkaisut, tyylistä tinkimättä. Varaa suunnitteluaika täältä.

Johanna Hartikainen

Sisustusarkkitehti

Soita:   040 512 7619
Varaa aika tapaamiseen

Zeina Naso

Sisustusarkkitehti

Soita:   040 612 6749
Varaa aika tapaamiseen

Leija Tupala

Sisustusarkkitehti

Soita:   040 626 4382
Varaa aika tapaamiseen

Milla Lento

Showroomkoordinaattori

Soita:   09 612 9440

Maria Hietaranta

Myymäläpäällikkö, sisustussuunnittelija

Soita:   040 748 6254