Referenssi

Lattiasta kattoon

Kunnianhimoinen muutosprosessi sai alkunsa tutun asiakkaan vierailtua Skannolla – Helsingin Töölössä sijaitsevassa kodissa ei päivitettäisi tällä kertaa vain kalusteita, vaan kokonainen huoneisto lattiasta kattoon.

Uudistusta kaipaavat pinnat ja taloyhtiön lähestyvä putkiremontti antoivat tilaisuuden asettaa rima mahdollisimman korkealle ja päivittää tuleva koti kokonaisvaltaisesti omaan makuun sopivaksi.

Ennen remonttia asunnossa ei ollut säilytystilaa kahta komeroa enempää. Myös keittiö oli pieni ja vanhanaikainen pian kolmihenkiselle perheelle, jolle yhteinen ruuanlaittohetki oli tärkeä rituaali työpäivän jälkeen. Alkuperäisessä kylpyhuoneessa ei ollut paikkaa pyykkihuollolle, jolloin tilaa päätettiin laajentaa seinää siirtämällä pesukoneen verran. Myös makuuhuoneen ja olohuoneen välinen seinä kaadettiin ja tilalle asennettiin valoa reilusti läpäisevä lasiseinä, jolloin kaunis ikkunarivistö pääsi oikeuksiinsa koko pitkän päätyseinän matkalta.

Kutsuva ruokailuryhmä koottiin Moooin kalusteilla. Kattovalaisin Recuerdo 484, valmistaja Oluce. Lisätuolinakin toimiva sivupöytä on Ligne Roset’n Bottle ja valoa kauniisti siivilöivät Carex Reloaded -verhot ovat JAB’n mallistosta.

Mustat yksityiskohdat ja kalusteet terästivät tilan

Myös Skannon sisustussuunnittelija seurasi remontin muutostöitä vaihe vaiheelta ja teki uuteen pohjaan istuvan kalustussuunnitelman. Asiakas oli jo aiemmin hankkinut Skannolta pehmeälinjaisen ja tummanharmaaksi verhoillun Bart-sohvan. Moooin leikkisä ja ainutlaatuinen muotokieli viehätti ja avokeittiön yhteyteen valittiin saman valmistajan pyöreä Container-ruokapöytä muodokkaalla New antiques -jalalla. Monster-ruokatuolien nykyaikainen muotoilu rikkoi harkitusti asunnon muuten klassista tyyliä, jossa säilytettiin alkuperäiset puiset väliovet, pieni kakluuni ja viehättävät kattorosetit.

Värimaailmaan tuotiin lämpöä, kontrasteja ja luonnollisia, laadukkaita materiaaleja. Valoisaan ja avaraan tilaan lisättiin pehmeyttä haalean roosan sävyisillä seinillä ja ryhtiä keittiön marmoritasojen ja lasiseinän innoittamana mustissa kalusteissa.

Koska tilojen toiminnot olivat ennalta tarkasti mietitty, niitä ei haluttu täyttää tarpeettomilla kalusteilla ja tavaralla. Esimerkiksi kevyet Bottle-jakkarat toimivat monikäyttöisinä lisäistuimina niin oleskelutiloissa kuin eteisessä. Huoneita rajattiin, toisaalta yhdistettiin lempeäksi kokonaisuudeksi Skannon valikoiman verhoilla, kookkaalla Kymon matolla ja sisustusta täydentävillä kattovalaisimilla. Näin töölöläiskodin tehoneliöihin saatiin toteutettua toiveet täyttävät tilat ja sisustusta tukeva kalustussuunnitelma.

Löydä tyylisi