Inspiraatio

Skanno Home x Asun

Skanno Home on konsepti kahdesta pop up –kodista, jotka huokuvat laadukasta elämäntyyliä ja sisustusratkaisuja sekä monipuolista designia. Kodeista toinen on ilahduttavan värikäs ja funktionaalinen, Asun-lehden päätoimittaja ja suunnittelija Ulla Koskisen käsialaa.

Ainutlaatuisen kohteen suunnittelu alkoi tilojen luonteen sekä kuvitteellisten asukkaiden määrittelemisellä. Moderniin ja värikkääseen Skanno Home -kotiin Ulla visioi nelihenkisen lapsiperheen, vanhemmat ja alle kouluikäiset lapset, joista toinen oli vielä tuloillaan.

Kustomoitavaan Minima 3.0-hyllyyn saa tavarat kauniisti esille sekä halutessaan myös piiloon. Olohuoneen puolelle sijoitettu Tense-pöytä tarjoaa mahdollisuuden suuremmankin seurueen illanvietoille. Valaisin on BD Barcelonan Olvidada.

”Työstän kohdetta suurella siveltimellä, unelmoiden ja leikkien, tuttuuden rajoja venyttäen.”

Ilmiömäisen värisilmän omaava Ulla yhdisti suunnittelussa esteetikon vapauden kuvitella isosti ja hioa yksityiskohdat todentuntuisiksi. Aidolta maistuvassa kokonaisuudessa värien harmonia ihastuttaa niin pintamateriaaleissa, kalusteissa, taiteessa kuin pienissä somistetavaroissa. Kirkkaiden ja murrettujen sävyjen vastapainona ovat eläväpintaiset, pähkinäpuulla verhoillut ovet, jotka rauhoittavat ja luovat intiimin tunnelman jokaiseen huoneeseen. Väriosioilla leikittely jatkuu niin ikään katossa, jonka vihreä ja sininen sävy muiden pintavärien ohella on poimittu Cover Storyn valikoimasta.

Suunnittelun tärkeänä lähtökohtana olleet arjen toiminnot huomioitiin tilojen mutkattomassa käytettävyydessä, reilun kokoisissa säilytysratkaisuissa ja toimivassa pyykkihuollossa. ”Yhdistän aina samaan pakettiin funktionaalisuuden ja mietin, missä pyykki pestään ja kuivataan, miten astiat ja ruokatarvikkeet säilytetään, mihin mahtuvat kengät, toppahaalarit sun muut”, Ulla kuvailee suunnitteluprosessiaan.

Blaun kanssa toteutetut kiintokalusteet eteisessä, keittiössä sekä kodinhoitohuoneessa tekevät arjen organisoinnista mahdollisimman helppoa. Suunnittelijan suosikkipaikaksi lukeutuva keittiö on varusteltu värikylläisillä, pääosin vetimettömillä kaapinovilla, joiden eleettömyys integroi keittiön luontevasti osaksi muuta ympäristöä.

Tummat verhot tuovat kontrastia muuten vaaleaan lastenhuoneeseen. Suloinen sininen laveri sai kaverikseen leikkisän Rabari 2-maton. Huoneeseen valittiin kaksi erilaista seinävalaisinta Luceplanilta: Écran in&out sekä Counterbalance.

Kodista haluttiin rakentaa ennen kaikkea selkeä, funktionaalinen kokonaisuus ja värien leikkikenttä, jonka elävä kerroksellisuus hurmaisi asujansa. Rohkeiden sävyjen ja muotojen sävyttämä sisustus on samanaikaisesti näyttävä, silti rennon huoleton. Työhuoneeseen räätälöidysti suunnitellut ja Joroisten taiteoven valmistamat liukuovet jatkavat taidokkaasti murrettujen ja kirkkaiden värien vuoropuhelua. Suljettuina vaikuttavan kokoiset väliovet antavat rauhaa ja yksityisyyttä työskentelyyn, avattuina yhdistävät huoneet suureksi avonaiseksi tilaksi.

Värileikki jatkuu kodin kaikissa tiloissa mukaan lukien kodinhoitohuoneen, kylpyhuoneen ja sen yhteydessä olevan, lämminsävyisellä puulla verhoillun saunan. Skannon valikoimasta poimituissa kalusteissa, matoissa ja valaisimissa on yhtenäinen niukka estetiikka, joka saa voimaa ja lämpöä väreistä sekä laadukkaista luonnonmateriaaleista. Olohuoneen suurikokoisen villamaton selkeä kuvio toistaa seinien graafisia väriosioita ja kokoaa viihtyisän istuinalueen kodin paraatipaikalle, suuren päätyikkunan äärelle. Avokeittiön pyöreän pöydän lisäksi olohuoneesta löytyy suuri ruokapöytä, jonka peilaavan punainen lakkapinta kutsuu kestitsemään myös suurempaa juhlaseuruetta.

Kohteen toisesta päädystä löytyvät perheen makuuhuoneet. Vanhempien oma tila on pyhitetty ennen kaikkea levolle. Huoneen laadukkaat tekstiilit hiljentävät hälinää ja suuret vaatekaapit piilottavat epäjärjestyksen tehden tilasta rauhoittumiselle sopivan. Toinen makuuhuoneista on rakennettu lapsia ja leikkejä varten – pienen nukkumalaverin lisäksi lastenhuoneesta löytyy omat paikkansa niin mielikuvituksen toteuttamiselle kuin leluille.

Skanno Home -kodissa Ulla haastoi itsensä suunnittelijana täysin uudella tavalla ja upea lopputulos esiteltiin helmikuussa 2022 ilmestyneessä Asun-lehdessä. Skanno Home -projekti on tullut päätökseen – kohteet jäävät elämään inspiraationa Skannon nettisivuille.

Valokuvat: Sameli Rantanen

Yhteistyössä:

Blau
Cover Story
Joroisten Taiteovi