Referenssi

Tähtitornin laidalla

Helsingin Kaivopuiston syleilyssä, Tähtitornin mäen välittömässä läheisyydessä sijaitsee kaunis kaupunkikoti, jota asuttavat perheenlisäystä odottava pariskunta. Asukkaiden koti oli valmis jo sisätiloiltaan, sen selkeänä jatkumona oleva terassialue kaipasi kuitenkin vielä uutta ilmettä ja tilan yhtenäistäviä, säänkestäviä ulkokalusteita.

Kaunislinjainen terassiryhmä valittiin ja suunniteltiin asiakkaan suunnitelman pohjalta: Quadrado-ulkosohva ja siihen yhteen kuuluvat matalat tasot sekä puiset lyhdyt kuuluvat italialaisen Minotin valikoimaan. Korkeat, ulkokäyttöön soveltuvat Leger-sivupöydät kuuluvat niin ikään Minotin mallistoon, kuten myös suurikokoinen Braid-ulkomatto. Kalusteiden materiaali- ja sävymaailmasta vastasi puolestaan sisustussuunnittelijamme Nasti Hjelm, joka teki kotikäynnin asukkaiden luona päätetyn kalustekokonaisuuden pohjalta. Näin varmistettiin, että tilaan ajateltu tunnelma ja värit sopisivat saumattomasti ympäröivään maisemaan ja arkkitehtuuriin.

Quadrado-ulkosohva päällystettiin säänkestävällä Lanai-kankaalla, jonka värinä 03 Chestnut. Yksittäisissä tyynyissä tehosteväreinä Lanai-kankaan 05 Rust ja 06 Ebony. Selkänojan punos sävyltään Licorice.

Terassi tarjoaa viihtyisän lisähuoneen oleiluun ja ruuanlaittoon

Asukkaat pitivät kodissaan erityisesti suurista pariovista, jotka mahdollistivat saumattoman yhteyden terassille. Lämpimistä kevätsäistä aina myöhäiseen syksyn saakka terassi tarjoaisi viihtyisän lisähuoneen rentoon oleiluun ja ruuanlaittoon. Sisätilojen harmaan värimaailman ajateltiin aluksi jatkuvan täysin yhtenäisenä terassille saakka. Sisäpihaa kiertävät ja hallitsevat kerman sävyiset rakennukset kuitenkin inspiroivat valitsemaan Quadrado-sohvan verhoiluun aavistuksen lämpimämmän, hiekanruskeaan vivahtavan sävyn. Sohvan tiikkiset puutasot tukivat samalla tätä vaikutelmaa. Jotta terassialueen värimaailma ei kuitenkaan olisi erottunut liikaa sisätiloista, suuren ulkokalusteet yhteen kokoavan Braid-maton ja Leger-sivupöytien kontrastia antaviksi väreiksi valittiin mustaa ja tummanharmaata. Lopputuloksena syntyi harmoninen yhdistelmä italialaista muotoilua kauniin Jugend-arkkitehtuurin sydämessä.

Säänkestävä, mustaksi viimeistelty Leger-sivutaso antaa kauniin kontrastin muuten vaaleaan värimaailmaan. Tiikkiset, matalat sivutasot ja sohvapöydät ovat olennainen osa Quadrado-sohvamalliston ilmettä.
Punottu Braid-ulkomatto tuntuu miellyttävältä jalan alla. Värinä Pewter.

Löydä tyylisi