Referenssi

Italian tuulia Designtalo Idyllissä

Tervetuloa Asuntomessuille Lohjalle 9.7.–8.8.2021, jonne sisustussuunnittelija Mikko Toppala on suunnitellut kauniin ja harmonisen sisustuskokonaisuuden yhteistyössä Skannon kanssa.

Designtalon rakentama Idyll on Asuntomessujen ainoa hiilineutraali kohde. Perinteikäs ja ekologinen, silti omaan tyyliin sopivaksi taipuva kaksikerroksinen puutalo sulkee sisäänsä avaran, neljän makuuhuoneen kodin.

Idyll vie asuntomessuilla kävijän ja tulevan asukkaansa kohti Italian maaseutua ja Etelä-Ranskan rauhaa. Nro 16 kohteen suunnittelusta vastannut Mikko Toppala halusi tuoda sisustukseen lämpöä, pehmeyttä ja harmoniaa, jotta tilat ylä- ja alakerrassa näyttäytyvät rauhallisena selkeytenä ja kutsuvana kotoisuutena.

Vaaleasävyisen olohuoneen kalusteet ovat Maxalton. Etualalla Crono-nojatuoli, keskellä Lithos-sohvapöytä ja takaseinällä matala Eracle-taso. Nukkamatto JABin Secrets.

”Minusta on todella tärkeää, että koti näyttää asujaltaan.”

Sisätilojen viihtyisä ilme on luotu pääpiirteittäin Maxalton, B&B Italian ja Sovet Italian klassisilla kalusteilla alakerran eteisessä, ruokailutilassa ja olohuoneessa, sekä yläkerran oleskelutilassa ja työhuoneessa. Eri tiloista löytyy lisäksi tyyliin sopivia valaisimia italialaisilta valaistuksen mestareilta Pentalightilta, Tatolta ja Olucelta. Pehmeät, vaaleasävyiset matot kaikissa tiloissa ovat lastenhuoneiden ja aktiviteettihuoneiden suunnittelusta vastanneen Kati Kokljuschkin valitsemia ja löytyvät Kymon, JABin, Kastahallin sekä Ganin valikoimista.

Niin rakennusmateriaaleissa kuin sisustuksessa haluttiin korostaa korkeaa laatua, aitoutta ja kestävyyttä. Materiaaleja ei tarvitsisi silloin uusia jatkuvasti ja arjen kestävyydestä muotoutuisi uusi normaali. Perinteiset koivupaneelikatot ja lämpimät parketit yhdistyvät luontevasti vaaleasävyisiin, tammesta valmistettuihin kalusteisiin muodostaen tunnelmallisen, maalaistalon idylliä mukailevan hengen.

Upeaan avokeittiöön sijoitettiin pyöreä Convivio-ruokapöytä ja yhteensopivat Calipso-ruokatuolit. Kalusteet Maxalton.

Sekä lapsiperheelle että tilaa arvostavalle pariskunnalle sopiva Idyll tarjoaa myös yllätyksiä. Erityisenä katseenvangitsijana on muun muassa keittiön voimakaskuvioinen, marmoria muistuttava seinämateriaali. Talon puutarhan inspiraationa toimii puolestaan ranskalaistyylinen potager eli vihannespuutarha, jonka yrttitarha ja kasvihuone ilahduttavat olohuoneen ikkunasta. Puutarhan yhteydessä olevan terassin viihtyisä Road-istuinryhmä ja säänkestävä Triptyque-matto kuuluvat ulkokalusteita valmistavan Rodan mallistoihin.

Lähde: Designtalo