Referenssi

Mäntymaiseman innoittama Casa Los Pinos

Tervetuloa Asuntomessuille Naantaliin 15.7.-14.8.2022, jonne sisustussuunnittelijat Seija Strand ja Christina Fager ovat suunnitelleet upean sekä inspiroivan sisustuskokonaisuuden.

Espanjalaisia laattoja maahantuovan GresImport Oy:n rakennuttama Casa Los Pinos asettuu kuvankauniiseen ympäristöön meren äärelle. Kompakti, mutta avara, 96 neliön kivitalo sopii kodiksi niin pienelle perheelle kuin pariskunnalle. Ajatuksena oli tarjota niin messuvieraille kuin kodin asukkaillekin ripaus uutta näkökulmaa, siihen kuinka laattaa voi käyttää runsaammin sisustuksessa. Kitin sävyinen laatta johdatteleekin vierailijan kohti avaraa oleskelutilaa, jossa laattaa on käytetty muun muassa lattiassa, seinissä sekä tasoissa.

Neutraali avokeittiö saa vastavoimaa rohkeasta oranssinpunaisesta NVL-ruokapöydästä sekä Flow Filo-ruokatuoleista. MDF Italia

”Rakennuksen tyylikäs arkkitehtuuri, upea luonto ja männyn rungon väritys olivatkin lähtökohtana koko si­sus­tus­suun­nit­te­lul­le ja sen värimaailmalle.”

Sisustussuunnittelija Seija Strand sai jylhällä kalliotontilla sijaitsevan asunnon sisustukseen vahvasti inspiraatiota ympäröivästä mäntymetsästä. Skandinaavisen avokeittiön ja olohuoneen väliin asettuu ruokailutila, jossa katseen vangitsee MDF Italian valikoiman rohkea paprikanpunainen NVL-ruokapöytä sekä Flow Filo-ruokatuolit. Ruokailuryhmän päällä oleva Moooin valaisin täydentää kokonaisuutta kultaisilla yksityiskohdillaan.

Kalusteissa käytetyt värit ja materiaalit tasapainottavat neutraalia tilaa, tuoden siihen eloa ja lämpöä. Muun muassa olohuoneeseen valikoitunut B&B Italian klassikkosohva Charles verhoiltiin persoonallisella buklee-tyylisellä kankaalla. Rauhallisena kokonaisuutena näyttäytyvä sohva onkin läheltä katsottuna hyvin leikkisä värikkäine pilkkuineen. Nahkainen Paulistano-nojatuoli sitoo olohuoneen kokonaisuuden yhteen mäntymaiseman kanssa.

Sävymaailman kanssa soljuvat kalusteet työhuoneessa ovat Ligne Rosetin valikoimaa. Pähkinäpuisessa Tanis-työpöydässä sekä Tadao-työtuolissa on talon tyyliin sopiva, tyylikäs ja minimalistinen rakenne.

Vaalean olohuoneen Charles-sohva luo rauhoittavan tunnelman sekä tuo tasapainoa värikkäille elementeille.

Kohde on kaunis yhdistelmä luonnonmateriaaleja sekä modernia, teollisempaa muotoilua. Avaruuden tuntua lisää makuuhuoneen ja olohuoneen välinen liukuovi, joka sekin on valmistettu suurlaatasta. Liukuoven ansiosta tila tuntuu kuin luksushotellin sviitiltä, tarjoten kuitenkin asujilleen mahdollisuuden vetäytyä omaan rauhaan. Minimalistinen tyyli jatkuu myös makuuhuoneen sisustuksessa, jossa yöpöytänä toimii Geometry-jakkara Ligne Rosetin valikoimasta.

Lähde: www.seijastrand.fi

Kuvat: Sape Aremo