Inspiraatio

Minotti Collection 2020

Italialaisen Minotin uusimmassa mallistossa on vaikutteita niin Skandinaviasta, Japanista kuin Brasiliastakin – Kalifornian jälkifunkiksen lämpimästä ilmapiiristä, idän ja erityisesti Japanin muodollisesta minimalismista sekä Pohjoismaiden hillitystä kurinalaisuudesta.

Kansainvälinen suunnittelutiimi on parin vuoden ajan koostunut pitkäaikaisen pääsuunnittelijan, Rodolfo Dordonin lisäksi japanilaisesta Nendosta, tanskalaisesta GamFratesista ja brasilialaisesta Studio MK27’sta. Yhteistyö on tuonut tullessaan uusia virtauksia kalusteiden suunnitteluun, mutta samalla jatkanut kokonaisvaltaisesti italialaisen valmistajan klassista, ajatonta estetiikkaa.

Minotin Blazer-sohva on yksi vuoden 2020 uutuussohvista. Mattia-sohvapöydässä on kaunis marmoripinta, Quincy-rahissa upea tikkaus verhoilun pinnassa. Istuinryhmän viimeistelee leveäraitainen Dippets Barcode -matto.

Kruununjalokivet – Connery, Torii, Blazer ja Mattia

Minotti esitteli neljä uutta sohvamallistoa sisätiloihin ja kaksi ulkotiloihin. Yhteistä malleissa olivat laadukas viimeistely, mukavuus ja vaihtoehtojen laajuus niin erilaisten sohvakokonaisuuksien rakentamisessa kuin materiaali- ja värivalintojen osalta.

Rodolfo Dordonin suunnittelema Connery on vankka ja tukeva, erityisesti suuriksi kulmasohviksi taipuva sohvamallisto. Sohvaan integroitavat, joko puupinnalla tai nahkalla verhoillut pöytätasot ovat yksi malliston kiinnostavista yksityiskohdista. Torii edustaa puolestaan kevyempää ja nykyaikaisempaa tyyliä. Japanilaisen Nendon perustajan Oki Saton suunnitteleman Torii’n muotokielessä yhdistyy kauniisti japanilainen minimalismi reilua istuinmukavuutta unohtamatta. Selkeälinjaisessa ja ajattomassa Torii’ssa on myös jotain uutta – Minotille hieman epätyypillisellä tavalla sohvassa on ilmavat ja korkeat metallijalat, jotka ovat viimeistelty pronssin sävyllä.

Selkeälinjainen ja konstailematon Blazer erottuu muista uutuuksista istuinverhoilun tikkauksellaan. Rodolfo Dordonin suunnittelema suoraviivainen mallisto on tyylikäs kokonaisuus erityisesti 2- ja 3-istuttavissa kompositioissa. Muotokieleltään sohvista erottuvin ja omaleimaisin on kuitenkin Dordonin suunnittelema Mattia, jonka putkimainen selkäpehmuste on varmasti malliston voimakkaimpia tunnuspiirteitä. Istuinmukavuudeltaan Mattia on mallistoista myös ryhdikkäin ja matalan selkänojansa myötä sopiva vaihtoehto esimerkiksi toimistojen auloihin ja neuvottelutiloihin.

Nojatuoleja sinulle ja hänelle – Daiki, Fynn, Torii ja Mattia

Nojatuolien uutuusmallistot poikkesivat sohvien tavoin ilahduttavasti toisistaan. Brasilialaisen Studio MK27’n perustaja Marcio Kogan loi maskuliinisempaa tyyliä henkivän Daiki-malliston nojatuolin, jota luonnehtivat palisanteri-puun ja istuimen ruudukkomainen koristetikkaus. Massiivipuinen Fynn-nojatuoli edusti tyyliltään klassisempaa tanskalaista muotoilua, jossa yhdistyvät GamFratesi´n kynästä puhdas skandinaavisuus ja taidokas räätälöinti.

Japanilaisen Nendon suunnitelma, kevyt ja nykyaikainen Torii-mallisto sisälsi sohvien ohella erilaisia versioita noja- ja ruokatuoleista joko kiinteillä jaloilla tai pyörivällä istuinmekanismeilla. Ulkonäöltään nojatuoleista erottui voimakasluonteinen Mattia, jonka veistosmainen runko ja putkimaiset selkäpehmusteet tekevät siitä huomionarvoisen lisän kaikkiin oleskelutiloihin.

Linha-pöytä on brasilialaisen Marcio Koganin käsialaa. Pöydästä on saatavilla eri kokoja ja versioita niin marmori- kuin puukannella.

Koko pöydän mitalta – Linha, Liam, Kyle ja Boteco

Muiden uutuuksien tavoin ruoka- ja sohvapöydissä on leikitelty rohkeasti muodoilla ja materiaaleilla. Erityisesti Linha-pöytämallistossa pääroolin ottivat ylelliset materiaalit, eläväpintainen Grigio Orobico -marmori, sekä juovikkaat palisanterista ja tammesta valmistetut puupinnat. Suunnittelija ja arkkitehti Marcio Koganin luoma eleganssi ja tyylitellyt yksityiskohdat syntyivät vastakohdista; niukasta ja minimalistisesta muotokielestä sekä täyteläisistä materiaaleista. Kulmikkaiden kansien ohella ruokapöytiin kuuluvat pyöreäkantisia malleja sekä matalia sohvapöytiä, joissa näyttävää materiaalipalettia täydensi tummapohjainen Sahara Noir -marmori.

Linha on brasilialaisen Marcio Koganin käsialaa. Pöydästä on saatavilla eri kokoja ja versioita niin marmori- kuin puukannella.

Minotin tyylin täydentävät kauniit sohvapöydät ja säilytyskalusteet. Liam-sohvapöydissä lattian tasolla lepäävä puuhylly on yhdistetty joko harmaaseen Grigio Orobico- tai vaaleaan Calacatta -marmorikanteen. Moderni metallirunko tekee mallistosta erityisen aikaa kestävän ja muuntautumiskykyisen eri kokoja ja värityksiä yhdistelemällä. Kompaktin kokoinen Kyle-sivupöytä on sohvaryhmän täydellinen täydennyskaluste, joka on helposti siirreltävissä aina sinne, missä laskutasoa tarvitaan. Tiukkalinjainen Boteco-mallisto koostuu puolestaan tv-tason ja senkin ohella matalista sohvapöydistä, jossa puu- tai marmoritaso luo upean alustan kirjoille ja muille käyttöesineille.

Minkä tahansa tilan ja tunnelman viimeistelee laadukas ja riittävän suurikokoinen matto: esimerkiksi Dibbets Barcode -uutuusmatto on ylellisen pehmeä valinta jalkojen alle ja kiiltelee kauniisti raidoitetussa viskoosin ja villan yhdistelmässä. Dibbets Barcode on muiden mattojen tavoin mahdollista tilata myös mittatilauksena, jolloin voidaan varmistaa maton tarkka yhteensopivuus tilan ja kalustekokonaisuuden kannalta.

Tutustu Minotin kattavaan valikoimaan valmistajan sivuilla. Minotti Collection 2020 mallistoa on esittelyssä myös showroomilla, jonne olet lämpimästi tervetullut koeistumaan ja tutustumaan tuotteisiin. Kaikki valmistajan verhoilu- ja materiaalimallit ovat myös lainattavissa kotisovitukseen sekä erinäisiin asiakasprojekteihin. Kysy lisätietoja suunnittelijoiltamme, puhelimitse 09 612 9440 ja sähköpostilla sales@skanno.fi.