Kurttila on rauhallinen, pientaloista koostuva asuinalue Espoossa. Alueelle vuodenvaihteessa valmistuneet kaksi Skanno Home -omakotitaloa edustavat arkkitehtuuriltaan skandinaavisen selkeää tyyliä ja kuuluvat yhteensä viiden talon saumattomaan kokonaisuuteen.

“Halusimme luoda pop up –konseptin ja ympäristön, jossa annamme vapaat kädet suunnittelijoille tulkita Skannoa ja edustamaamme designia. Talojen pohjaratkaisut ovat samat, mutta molemmat suunnittelijat ovat luoneet seinien sisälle omat uniikit maailmansa”, kertoo Skannon toimitusjohtaja Pirkko Tahkola.

Sisustusarkkitehtuurista ja -suunnittelusta vastaavat vierailevat suunnittelijat, LS Design Agencyn perustaja ja suunnittelija Laura Seppänen sekä Asun-lehden päätoimittaja ja suunnittelija Ulla Koskinen. Kummankin kohteen kalusteet ovat kokonaisvaltaisesti valittu Skannon edustamien merkkien mallistoista ja räätälöidysti toteutettu jokaiseen tilaan. Ylellisissä sisustuksissa yhdistyvät niin rohkeus, väri-ilottelu, persoonallisuus kuin yllätyksellisyys.

Pohjaratkaisuiltaan identtiset, 102 m2 kokoiset kodit sisältävät olohuoneen, avokeittiön, vessan, kodinhoitohuoneen, saunallisen kylpyhuoneen, sekä kolme huonetta, jotka ovat suunnittelijoiden valinnoista riippuen työ-, oleskelu- tai makuuhuoneita. Oleskelutilojen sulavana jatkeena on puinen terassi, joka tarjoaa välittömän yhteyden ympäröivään luontoon.

Skanno Home x Laura Seppänen

Laura Seppäsen kohde on ristiretki keskieurooppalaiseen designiin ja muotoiluun. Kohteen sisustusarkkitehtuuri tulvii raikkaita yksityiskohtia ja mieleenpainuvia, rohkeitakin ratkaisuja. Innoitusta sisustukseen on saatu niin Skannon showroomista ja valikoimasta kuin yrityksen ennakkoluulottomasta tiimistäkin. Myös Lauran nuoruuden idolit, suunnittelijat Patricia Urquiola ja Jaime Hayon, ovat vahvasti läsnä sisustuksessa. Talon skandinaavisen ulkoasun vastavoimana on herkullinen sisus, joka uskaltaa hullutella, mutta ennen kaikkea tarjota rauhan ja inspiraation tyyssijan.

Skanno Home x Laura Seppänen

Skanno Home x Asun

Ulla Koskinen haastaa itsensä luoden modernin ja värikkään sisustuksen toisessa kohteessa. Niin monipuolista väripalettia kuin erilaisia materiaaleja on käytetty kauttaaltaan kodin kiintokalusteissa, katossa ja seinissä sekä kalusteissa. Lopputuloksessa värikkyys on ennen kaikkea kodikasta ja pehmeää. Kohteen toisena merkittävänä teemana on funktionaalisuus ja arjen toiminnot – missä pyykit pestään ja kuivataan, missä astiat ja ruokatarvikkeet säilytetään, minne mahtuvat kengät ja toppahaalarit. Tärkeintä on hyvä, kiehtova tunnelma, jossa on helppo viihtyä ja elää. Tätä lapsiperheelle suunniteltua kotia on työstetty suurella siveltimellä, unelmoiden ja leikkien, tuttuuden rajoja venyttäen.

Skanno Home x Asun

Kohteiden ainutlaatuiset sisustusratkaisut ovat toteutettu yhteistyössä kotimaisen keittiövalmistaja Blaun, muovittomia sisämaaleja valmistavan Cover Storyn, italialaisten Listone Giordano -parkettien jälleenmyyjän Pax Teamin, räätälöityjä tilanjakajia valmistavan Joroisten Taiteoven sekä Vola-merkin hanoja ja suihkuja edustavan Innon avulla.

Skanno Home -projekti on tullut päätökseen – kohteet jäävät elämään inspiraationa Skannon nettisivuille.

Tutustu kohteisiin: