Referenssi

Uuden ajan alku

Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva uusi koti haastoi asukkaansa; pitkänmallinen tila oli lopulta kuin vaikea palapeli, johon nykyiset huonekalut eivät tuntuneet asettuvan paikoilleen. Apuun pyydettiin tuttu sisustussuunnittelija Maria Hietaranta, joka hyödynsi uudessa sisustuksessa olemassa olevaa sekä aikaa kestäviä valintoja.

Maria oivalsi nopeasti, että asiakas kaipasi suurta muutosta sisustukseen. Olemassa olevat kalusteet olivat palvelleet käytössä jo pitkään, toisaalta myös vastahankitun kodin pohjaratkaisu ja värit ohjasivat sisustussuunnitelmaa nyt uuteen suuntaan. Asiakas oli valmis pakkaamaan vanhasta asunnosta mukaan vain tärkeimmät asiat; taulut, zeebrakuvioisen maton, sekä Ligne Rosetin ruokapöydän ja senkin.   

Jatkettava Ava-ruokapöytä kasvaa suuremmankin seurueen tarpeeseen. Ympärillä Alcantaralla verhoillut TV-tuolit, seinustalla Everywhere-sarjan senkki. Valmistaja Ligne Roset.

Sisustuksessa kohtasivat kansainvälisyys ja selkeä väripaletti

Uuden kodin haluttiin olevan tyylikäs, mutta ennen kaikkea koti, jossa asiakas voisi edelleen tehdä hänelle mieluisia asioita; katsella televisiota, lukea, seurustella ja laittaa ruokaa perheelle sekä ystäville. Suoralinjaisiin TV-ruokatuoleihin päädyttiin kierrättämisen sijasta tilaamaan uudet ja helppohoitoiset Alcantara-päälliset. Kromijalkainen, asiakasta jo pidempään palvellut Ava-ruokapöytä ja astiakaappina toimiva Everywhere istuivat luontevasti osaksi ruokailuryhmää.

Sisustuksen pääväreissä painottuivat harmaa, musta ja valkoinen luoden modernin ympäristön klassisilla elementeillä. Lukutuoliksi valikoituivat korkeaselkäiset Minotin Portofino-nojatuolit yhteensopivalla rahilla. Graafinen mustavalkojuovikas villamatto ja pyöreä Raimond-kattovalaisin löysivät paikkansa vaikuttavien, lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden ääreltä. Istuinryhmää täydensivät Reeves-sarjan matalat nojatuolit sekä sohva, jonka eteen sijoitettiin Totem-sohvapöytä valkoisella lasikannella.

Pyöriväjalkaisiin Portofino-nojatuoleihin valittiin niinikään kestävä, tummanharmaa Alcantara-verhoilu. Kattovalaisin Raimond, valmistaja Moooi.
Toshima-kankaalla päällystetyt Reeves-nojatuolit kuuluvat Minotin mallistoon. Pikkupöytä Frank B&B Italialta, pörröinen, pyöreäksi leikattu matto SG Northern Soul saksalaiselta Kymolta.
Reeves-istuinryhmän edustalle valittiin selkeäpiirteinen Totem-sohvapöytä valkoisella lasikannella. Pöytää valmistaa Sovet Italia.

Vuodenajat olisivat tässä kodissa vahvasti läsnä

Etätyöskentelyä varten makuuhuoneen kapealle seinustalle rakennettiin pieni työpiste. Työpöydäksi valittiin vain vähän tilaa vievä Sovet Italian Slim-konsolipöytä. Pyöreälinjainen Clessidra-seinäpeili oli saman valmistajan mallistosta. Pehmeää tunnelmavaloa iltaan loisi puolestaan kaunislinjainen Atollo, joka on italialaisen Olucen suurimpiin klassikoihin lukeutuva pöytävalaisin.

Mukavat, kansainvälistä tyyliä henkivät istuinryhmät jatkuivat sulavasti myös pienelle terassille, jonne asettuivat Noomi-pöytä ja punosrakenteiset Fifty-ulkotuolit. Kuvauspäivänä ympärille levittäytyvä maisema oli erityisen kaunis. Huomion veivät kesän hiipuva vehreys ja iltapäivän valo, joka siivilöityi tunnelmallisesti puiden lehvistä alas ruohikkoon ja ulkoilureitin varrelle. Tässä paikassa vuodeaikojen seuraaminen olisi suuri nautinto ja rytmittäisi eloisasti uuden kodin arkea ja juhlaa.

Mukavat ruokatuolit ovat erityisen monikäyttöiset ja tarpeen vaatiessa TV-tuoli muuttuisi myös työtuoliksi. Työpisteen konsoli Slim, pöytävalaisin Atollo ja seinäpeili Clessidra.
Vuodenaikojen vaihtumista seurataan aitiopaikalta. Punosrakenteisia Fifty-tuoleja voi käyttää sisällä ja ulkona. Keskellä kokoontaitettava Noomi-pöytä, kalusteiden valmistaja Ligne Roset.

Löydä tyylisi