Inspiraatio

Skanno Home x Laura Seppänen

Skanno Home on konsepti kahdesta ainutlaatuisesta pop up –kodista, jotka huokuvat laadukasta elämäntyyliä ja sisustusratkaisuja sekä monipuolista designia. Taloista toinen syntyi skandinaavisuuden ja keskieurooppalaisen tyylin risteymästä ja on LS Design Agencyn perustaja ja suunnittelija Laura Seppäsen käsialaa.

Skanno Home -projekti oli Lauralle tutkimusmatka keskieurooppalaisen designin ja muotoilun pariin. Suunnittelun tukena ja inspiraationa toimivat useat eri lähteet; Skannon historia ja sen ennakkoluuloton tiimi, kattava tuotevalikoima ja materiaalit, kohdetalon arkkitehtuuri sekä Lauran nuoruuden idolit, Patricia Urquiola ja Jaime Hayon.

Magda-kaapin peiliovet lisäävät Ateljeessa tilan tuntua. Valaisin on Penta Light´n Altura. Muhkea Ploum-sohva on Ligne Rosetin. Kuviollinen Plasterworks-matto on CC-Tapiksen.

”Rakastan piirtää käsin – se on minulle kuin taulun maalaamista.”

Lauran kohteen tunnelma henkii erityistä luksusta rennolla otteella. Kokonaisuudessa haluttiin ottaa huomioon elämisen eri osa-alueet ja antaa näistä jokaiselle oma paikkansa tilassa. Väripalettia inspiroi erityisesti Bauhaus-tyylisuunta. Seinämaalien sävyt valittiin Cover Storyn valikoimasta vahvistamaan huoneiden tunnelmaa: makuuhuoneen syvä sinisen sävy rauhoittaa ja rentouttaa, työhuoneen punainen aktivoi ja energisoi, Ateljee-oleskelutilan keltainen antaa tilaa inspiraatiolle. Väripaletin vastavoimana on ainutlaatuinen ja ensimmäistä kertaa koskaan Suomeen asennettu tamminen kuvioparketti, jonka suunnittelijana on Patricia Urquiola. Suomessa yksinoikeudella Listone Giordano -parkettien maahantuonnista vastaa Paxteam Oy.

Hienostunut kokonaisuus huokuu Lauran filosofiaa, tarkkaa ammattitaitoa sekä perusteellista ajatustyötä, joilla tiloista syntyi viihtyisät ja viimeistellyt. Skanno Home -kodissa on nähtävillä runsaasti hänen itsensä piirtämiä persoonallisia ja kustomoituja ratkaisuja; Joroisten Taitoven valmistamat erikoiskorkeat väliovet, avonainen takka, Ateljeen lasiovet, peilisaareke ja keraamisesta suurlaatasta valmistetut pinnat Blaun räätälöidysti toteuttamassa keittiössä. Myös Innon toimittamat, tyylikkäät Volan hanat antoivat huoneille pienen, mutta sitäkin merkittävämmän loppusilauksen.

Työhuoneseen sijoitettiin kustomoitu Regolo-työpöytä. Pöydän pariksi valittiin metallirankainen Sign Filo -tuoli. Upea Dandy-kaapisto on Leman. Lokoisa Moël-nojatuoli houkuttelee lepotauolle.
Upean olohuoneen keskelle sijoitettiin pyöreälinjainen Ultimate Bliss-matto sekä matalat Olo-pöydät. Nurkassa komeilee kauniin burgundyn sävyinen Ligne Rosetin Togo-nojatuoli.

Ateljee on talon lämminhenkinen sydän ja keskipiste, jonka kodikas tunnelma ja pehmeälinjainen Ploum-sohva kutsuvat uppoutumaan syleilyynsä. Sohvalta aukeaa ehkäpä kodin herkullisin näköala ruokailutilaan ja avonaisen takan läpi myös olohuoneen suuntaan. Niin Ateljeessa, kuin koko kodissakin, voi huomata pintamateriaalien moninaisuuden, joista muodostuu visuaalisesti kiinnostava harmonia. 

Skandinaavisuus ja hienostunut, keskieurooppalainen tyyli kulkevat sopusoinnussa läpi tilojen. Vaalea kodinhoitohuone ja sen jatkeena olevat spa-henkiset sauna- ja pesutilat jatkavat Lauran tinkimätöntä, puhdaslinjaista estetiikkaa. Talon toisessa päässä odottaa astetta intiimimpi sävy: työhuoneen täyteläisen punaiset seinät, lokoisa nojatuoli ja suuri vaatekaappi, jonka tekstiilillä verhoillut ovet kutsuvat kurkistamaan sisälle. Työhuoneen vieressä sijaitsevassa makuuhuoneessa selkeät värikontrastit ja sinistä seinää vasten täydellisesti sulautuva senkki tarjoavat runsaasti silmänruokaa ja muistuttaa boutique-hotellin ylellisestä tunnelmasta.

Skannon edustamien valmistajien tuotteilla kauttaaltaan toteutetun sisustuksen vaikuttavana keskipisteenä on olohuoneen kulmauksessa oleva muhkea sohvaryhmä. ”Oikeastaan kaikki lähti liikkeelle Camaleonda-sohvasta. Se valittiin kohteeseen jo ennen pintamateriaaleja”, kertoo Laura.

Sohva nousi Lauran suosikiksi yhdessä Crinoline-nojatuolin kanssa, jotka kummatkin ovat B&B Italian valmistamat. Kalusteet edustavat Lauran mielestä nerokasta muotoilua. Visuaalisuuden lisäksi niissä korostuvat toiminnallisuus; Camaleondan nerokkuus piilee sen yksinkertaisessa mekanismissa, jolla sohvan irrallisten käsi- ja selkänojien paikkaa voidaan muokata monin eri tavoin. Crinoline puolestaan soveltuu niin sisä- kuin ulkokäyttöön, ja istuu ajattoman rottinkimateriaalinsa ansiosta monenlaiseen ympäristöön. 

Sisustusalan moniosaajana tunnetun Laura Seppäsen työpäivät vierähtävät tilasuunnittelun lisäksi kaluste- ja tuotesuunnittelun, sisällöntuotannon ja erilaisten stailauksien parissa. Hänen suunnittelemansa Skanno Home -koti esiteltiin kattavasti Avotakan helmikuun 2022 numerossa. Skanno Home -projekti on tullut päätökseen – kohteet jäävät elämään inspiraationa Skannon nettisivuille.

Yhteistyössä:

Blau
Cover Story
Inno: Vola
Joroisten Taiteovi
Pax Team: Listone Giordano