Inspiraatio

Suunnittelijamme Zeinan suosikit: ulkokalusteet

On taas se aika vuodesta. Kevään merkit alkavat näkyä – lumet sulavat, hiihtolomat on vietetty ja energisoivan valon määrä lisääntyy päivä päivältä. Lämpenevän vuodenajan siivittämänä suunnittelijamme Zeina kokosi yhteen suosikkinsa valikoimamme ulkokalusteista.

Materiaalit, joiden tyylikkyydestä ei tarvitse tinkiä

Ulkokalusteiden materiaalivaihtoehdot sekä ominaisuudet ovat kehittyneet suurin harppauksin viimeisen vuosikymmenen aikana. Ulkotiloihin on saatavilla monipuolisempi paletti vaihtoehtoja, joiden tyylikkyydestä sekä persoonallisuudesta ei tarvitse tinkiä. ”Aikaisemmin oli täysin selvää, mikä on ulkokaluste. Kalusteet olivat usein verhoiltu halvannäköisiin kankaisiin ja ulkokalusteissa törmäsi usein esimerkiksi muovisten materiaalien käyttöön. Tänä päivänä tyylikkäitä, sisäkalusteisiin verrattavissa olevia vaihtoehtoja löytyy enemmän”, kertoo Zeina.

Tästä esimerkkinä esiin nousee Gandiablascon innovatiivinen Onsen-mallisto, jonka remmiyksityiskohdat on valmistettu säänkestävästä nahkamaisesta materiaalista. B&B Italian uusi La Bambola -mallisto tuo ikonisen Le Bambole -malliston runsaat muodot nyt myös ulkotiloihin. Ei suinkaan tule unohtaa suomalaisten rakastamia puumateriaaleja – Minotin Yoko-ulkotuolissa ja Glosterin Bora-mallistossa on hyödynnetty klassista, monenlaisia sääolosuhteita kestävää tiikkirakennetta. Tiikki on erityisen kestävä puumateriaali, joka kerrassaan kaunistuu ikääntyessään.

Saumaton jatkumo sisätiloille

Tänä päivänä kodin terassin tai parvekkeen halutaan olevan luonnollinen jatkumo sisätiloille – tämä näkyy kalustevalintojen lisäksi myös arkkitehtuurisissa ratkaisuissa. Olohuoneen toivotaan jatkuvan terassille ja katetut ulkotilat ovat entistä suositumpia. B&B Italian Hybrid-ulkokalustemallisto on ilmentää sisätiloihin suunnitellun sohvan ominaisuuksia, mutta se on nimensäkin mukaisesti taipuvainen myös ulkotilojen sääolosuhteisiin. Ligne Roset’n Ottoman-mallisto sopeutuu monipuolisesti eri tiloihin, sillä se on saatavilla niin sisä- kuin ulkokäyttöön soveltuvilla verhoiluvaihtoehdoilla. Myös Minotin valikoiman useat sohvamallistot ovat saaneet rinnalleen myös ulkotiloihin soveltuvan version. Glosterin Deck-malliston moduuleista voidaan luoda uniikki kokonaisuus juuri tilan tarpeiden mukaisesti. Zeina nostaa mielenkiintoisena uutuutena B&B Italian Softcage-ulkomalliston, joka on Mario Bellinin suunnittelema.

Suomen kesä lipuu ohi verraten nopeasti, joten ulkokalustevalintoja tehdessä Zeina muistuttaa valittavien tuotteiden muunneltavuuden tärkeydestä. ”Jotta ulkokalusteista saisi mahdollisimman paljon irti ympäri vuoden, kannattaa huomiota kiinnittää niiden muunneltavuuteen. Voisiko esimerkiksi ulkosohva tai -matto toimia kylmempinä kuukausina kodin sisätilojen sisustuksessa?”

Illallisia auringon alla

Kesäkokkailuja on mielekästä nauttia myös ulkotiloissa, jolloin ulos soveltuvat ruokailuryhmät nousevat mietinnän keskiöön. B&B Italian klassiset Allure O’ – ja Mirto-ruokapöydät on saatavilla myös ulkokäyttöön soveltuvina versioina. Allure O’ -mallistossa Zeinan huomion on kiinnittänyt erityisesti kiiltäväpintainen, syvänsininen kansivaihtoehto. Rodan Laze-mallisto on täydentynyt uudella ruokatuolilla, joka on saatavilla kolmessa erivärisessä rungossa sekä 13 punosvaihtoehdossa. Rodan mallistosta löytyy myös näppärästi kasaan taitettava Orson-ruokatuoli sekä ensiluokkainen Norma-ulkokeittiö, joka tekee kesäisestä ruoanlaitosta vaivatonta. Sovet Italian Slim-ruokapöydästä on saatavilla lukuisia eri versioita niin sisä- kuin ulkotiloihin. Kevytrakenteisessa Keyah-ruokatuolissa yhdistyy laadukas design, kestävät materiaalit sekä täydellinen istuinmukavuus.

Tunnelmallinen ulkovalaistus viimeistelee kokonaisuuden

Ulkotilojen ilmettä ja viihtyvyyttä voidaan illan hämärtyessä säädellä tunnelmallisella ulkovalaistuksella. Skannon brändien valikoimissa korostuu nyt ladattavat ulkovalaisimet, joita on helppo siirrellä tiloista toiseen. Langattomat valaisimet tekevät erilaisten tunnelmien luomisesta yksinkertaista. Brokiksen valikoimasta löytyy useita valaisimia ulkokäyttöön, muun muassa Sfera Portable – ja Knot Battery -valaisin toimivat ulkotiloissa. Glosterin punotusta rakenteesta muodostuva Nest-ulkovalaisin latautuu verkkovirran lisäksi kätevästi auringonvalossa. Luceplanin Nui Mini -pöytävalaisimen läpinäkyvä kristallipohja luo ympäristöön hienostuneen heijastuksen, oli kyse sitten ulko- tai sisätilasta.

Laadukkaat ulkomatot myös sisätiloihin

Abricot-ulkomatto, Murtoli-ulkosohva, Lapel-nojatuoli ja Dolem-ulkovalaisin.

”Ulkomattojen hyödyntäminen sisätilojen sisustuksissa on sekä järkevää että käytännöllistä. Ulkomatot on usein helpompi pitää siistinä – materiaalit antavat enemmän myöden ja mahdolliset tahrat on vaivattomampi puhdistaa ulkomateriaaleista”, vinkkaa Zeina. Vaikkakin sääolosuhteet asettavat tietyt vaatimukset ulkomatoille, ei se tule ilmi niiden tyylikkyydessä sekä kodinomaisuudessa. Skannon ulkomattovalikoimasta löytyy persoonallisia mattoja, jotka tuntuvat jalan alla pehmeiltä sekä miellyttäviltä.

Nanimarquinan Tres Outdoor -mattomallisto on täynnä monipuolisia vaihtoehtoja eri tyyleihin sovitettavaksi. B&B Italia Kyra-ulkomatossa on struktuurinen pinta ja materiaali heijastelee kauniisti auringonvaloa. Jaime Hayonin suunnittelema Silhouette-matto leikittelee kuvitteellisten hahmojen silueteilla. Rodan suosittu Triptyque-ulkomatto on valmistettu käsityönä synteettisestä kuitulangasta. Patricia Urquiolan GAN:lle suunnittelemasta runsaasta Garden Layers -mallistosta saa koottua mieleisen oleskelutilan niin terassille, parvekkeelle, rannalle kuin sisällekin. Edullisemman hintaluokan ulkomatoista Zeina nostaa suosikkinaan Ligne Roset’n Abricot-ulkomaton.

Skannon sisustussuunnittelijat ovat apunasi kodin sisustuksen kaikissa kysymyksissä. Olipa kyseessä uusien ulkokalusteiden hankinta tai muiden kalustusten uusiminen, ammattitaitoiset suunnittelijamme ovat tukenasi. Laajasta valikoimastamme löydät varmasti persoonaasi ja tarpeisiisi sopivat ratkaisut, tyylistä tinkimättä. Varaa suunnitteluaika täältä.

Johanna Hartikainen

Sisustusarkkitehti

Soita:   040 512 7619
Varaa aika tapaamiseen

Zeina Naso

Sisustusarkkitehti

Soita:   040 612 6749
Varaa aika tapaamiseen

Leija Tupala

Sisustusarkkitehti

Soita:   040 626 4382
Varaa aika tapaamiseen

Milla Lento

Showroomkoordinaattori

Soita:   09 612 9440

Maria Hietaranta

Myymäläpäällikkö, sisustussuunnittelija

Soita:   040 748 6254